joi, 29 decembrie 2016

Irrational Man (2015)

Gen: Drama

Distributie: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey, Joe Stapleton, Nancy Carroll

Regizor: Woody Allen [a mai regizat: Café Society(2016), Magic in the Moonlight(2014), Blue Jasmine(2013), To Rome with Love(2012), Midnight in Paris(2011)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 8.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 53/100

Un profesor de filozofie depresiv isi regaseste pofta de viata dupa ce comite un act existential.

Daca nu stiam cine este regizorul filmului si ar fi trebuit sa ghicesc, prima mea optiune ar fi fost Woody Allen. Filmul ramane surprinzator pana in ultima clipa, iar scenariul este unul plin de dialoguri savuroase. Nu este un film spectaculos, dar este amuzant si incearca sa ridice cateva teme interesante. Nu va deveni un film de referinta, dar nici nu cred ca a existat aceasta intentie.

Distributia este in regula, iar prestatiile actoilor au fost suficient de naturale incat sa nu incurce povestea si dialogurile spumoase. Nu am fost niciodata un fan al lui joaquin phoenix si acest film nu mi-a schimat impresia despre el desi nu pot sa spun ca a facut ceva gresit. Emma Stone in schimb mi-a placut mereu, dar aici interpretarea ei m-a iritat putin. Nici unul din cei doi nu a facut vreo greseala flagranta, pur si simplu nu mi-au placut.

Filmul propune o lume interesant, dar prea putin practica pentru a fi credibila. Ramane un film usurel, in ciuda aurei filozofale, numai bun pentru a pacali o femeie ca nu esti o persoana superficiala. Important este ca nu plictiseste, chiar daca nu va va urmari subiectul filmului prea mult timp.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!