duminică, 11 decembrie 2016

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Gen: Actiune

Distributie: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane

Regizor: Zack Snyder [a mai regizat: Superman 75(2013), Man of Steel(2013), Sucker Punch(2011), Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole(2010), Watchmen(2009)]

Buget: 250.000.000 $
Incasari: 2.290.000.000 $ (pana acum)

Premii:
- Most Original Poster, Golden Trailer Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 44/100

Temandu-se ca Superman nu raspunde in fata nimanui, Batman il provoaca pe omul de otel, iar lumea intreaga se intreaba de ce fel de erou are nevoie.

 Acets film m-a lasat cu sentimente amestecate. Desi nu am vazut nici toate filmele cu Batman, nici pe toate cele cu Superman, am zis sa sar cateva etape si sa il vad pe acesta, fiind atras de titlul intrigant, ca multe alte milioane de oameni. Din punct de vedere tehnic filmul arata excelent. Scenele de actiune sunt foarte bine facute, iar efectele vizuale sunt impresionante. Totusi, nu pot sa ma declar pe deplin satisfacut. Filmul este prea lung si asta datorita unui inceput greoi si confuz care incearca sa explice ce urmeaza sa se intample, dar si sa creeze premisele unui happy-end, care vine, dar m-as fi putut lipsi de el.

Distributia este aceeasi pe care o stim din filmele cu cei doi super-eroi. Nu as spune ca asistam la cine stie ce interpretari, ba chiar as spune ca Ben Affleck nu a fost deloc in forma si a mai si fost pus de scenariu in situatii fara logica, de unde era greu sa dea credibilitate unui personaj oricum complicat. Henry Cavill a avut doar 42 de replici in tot filmul, deci nu putea face mare lucru. Amy Adams a fost si ea  la fel de enervanta ca intotdeauna, iar Gal Gadot a aparut de nicaieri si fara nici o explicatie si nu prea s-a potrivit cu ce s-a intamplat in jurul ei.

Este genul acela de film pe care ori il adori, ori il detesti di suflet. As spune ca este un film destul de oscilant; are si scene foarte bune care te tin cu sufletul la gura dar si unele absolut mediocre care provoaca grimase de nedumerire. Mi-a placut atmosfera sumbra care departeaza filmul de genul clasic de film cu super-eroi, dar infruntarea celor doi "titani" a fost extrem de previzibila. Este primul film in care apar impreuna Superman, Batman si Wonder Woman. Nu e cel mai bun film al genului, dar este suficient de bun incat sa merite sa fie vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!