vineri, 9 decembrie 2016

American Gangster (2007)

Gen: Crima, Drama

Distributie: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin, Lymari Nadal

Regizor: Ridley Scott [a mai regizat: The Martian(2015), Exodus: Gods and Kings(2014), The Counsellor(2013), The Vatican(2013), Prometheus(2012)]

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 558.000.000 $

Filmul a obtinut 12 premii, printre care:
- Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role (Ruby Dee), Screen Actors Guild Awards, 2007
- Best Supporting Actress (Ruby Dee), AARP Movies for Grownups Awards, 2008
- Best Supporting Actress (Ruby Dee), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2007
- Hanging in There Award for Persistence (Ruby Dee), Alliance of Women Film Journalists, 2007
- Best Thriller, Empire Awards, UK 2008

Nota Gealapa: 8.20
Metascore: 76/100

In America anilor '70, un detectiv incearca sa darame imperiul drogurilor construit de Frank Lucas, un lord al heroinei din Manhattan, care aduce droguri in tara din orientul indepartat.

 In sfarsit mi-a picat in maini un film bun; foarte bun. Inca o bucatica de istorie pe care nu o cunoasteam si de data asta este o parte extrem de palpitanta a istoriei. Acesta este unul din cazurile rare in care faptul ca este bazat pe o poveste reala nu limiteaza un film, ci il ajuta. Desi dureaza peste doua ore si jumatate, nici nu am simtit cum a trecut timpul. Filmul creeaza suspans din primul minut si il intretine pana in ultimul. Imi place ca regizorul a avut masura si nu a exagerat nici cu nuditatea, nici cu violenta, doar de dragul de a obtine inca putina adrenalina.

Distributia este si ea excelenta si avem parte de cateva prestatii foarte foarte bune. Denzel Washington joaca rolul pe care il stie cel mai bine si i-a iesit si de aceasta data. La polul opus, Russell Crowe a fost asa de enervant, incat am sperat ca personajul sau, desi era baiatul bun, sa moara. Nume si interpretari reusite gasim si in rolurile secundare.

Ridley Scott are un obicei, nu stiu daca bun sau prost, de a face filme foarte lungi. Cert este ca de data asta a tras lozul castigator. Este greu sa faci un astfel de film fara sa cazi in capcana de a deveni o copie ieftina dupa Scarface, dar acest film reuseste sa iba propria identitate. Este uimitor cum cei doi oameni reprezentati in rolurile principale au ramas prieteni in viata reala, ba chiar Richie Roberts este nasul copilului lui Frank Lucas. Uneori viata chiar bate filmul, se pare. Un film greu, pentru acre s-a muncit mult si care merita apreciat, asa ca il recomand cu toata increderea, daca sunteti in cautare de ceva mai mult in afara de urmariri de masini si impuscaturi fara sens. Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!