vineri, 30 decembrie 2016

I'm Not There (2007)

Gen: Biografic, Drama, Musical

Distributie: Christian Bale, Cate Blanchett, Heath Ledger, Ben Whishaw, Richard Gere

Regizor: Todd Haynes [a mai regizat: Carol(2015), Six by Sondheim(2013), Corporate Ghost(2004), Far from heaven(2002), Velvet Goldmine(1998)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 19.000.000 $

Filmul a obtinut 26 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture (Cate Blanchett), Golden Globes, USA 2008
- Bronze Frog, Camerimage, 2007
- Best Supporting Actress (Cate Blanchett), Central Ohio Film Critics Association, 2008
- Best Supporting Actress (Cate Blanchett), Chicago Film Critics Association Awards, 2007
- Best Supporting Actress (Cate Blanchett), Chlotrudis Awards, 2008

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 73/100

Reflectari asupra vietii lui Bob Dylan, in care sase personaje intruchipeaza aspecte diferite din munca si viata muzicianului.

Acesta este un film complex exact ca mintea artistului care l-a inspirat. Este ca un puzzle, dar nu unul simplu, ci unul cu sute de piese destul de greu de asamblat. Oadata aranjate toate piesele, rezultatul este destul de spectaculos. Nu este deloc un film biografic tipic, cu un fir narativ coerent. este mai degraba un trip revelator.

Distributia este una de cinci stele. Este uimitor cate nume importante au spus "da" acestui proiect, iar cateva dintre interpretari sunt foarte bune. Nu m-as hazarda sa spun ca cineva a luat fata cuiva, chiar daca Cate Blanchett a primit numeroase premii dupa acest rol, mai ales ca acest film nu propune un protagonist clasic. Fiecare rol are cam aceeasi importanta si scopul este sa simti pentru fiecare personaj, pentru ca toate personajele sunt de fapt acelasi om.

Filmul este o aventura in interiorul unei minti complexe, o aventura in aceeasi masura distractiva si obositoare. Nu este pentru audientele mainstream, dar este o provocare la care va recomand sa va incumetati. Cred ca asta va ramane filmul de referinta al lui Todd Haynes. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!