sâmbătă, 24 decembrie 2016

Gangs of New York (2002)

Gen: Drama

Distributie: Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis, Jim Broadbent, John C. Reilly

Regizor: Martin Scorsese [a mai regizat: Silence(2016), The 50 Year Argument(2014), The Wolf of Wall Street(2013), Hugo(2011), George Harrison: Living in the Material World(2011)]

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 337.000.000 $

Filmul a obtinut 48 de premii, printre care:
- Best Director - Motion Picture (Martin Scorsese), Golden Globes, USA 2003
- Best Original Song - Motion Picture, Golden Globes, USA 2003
- Best Performance by an Actor in a Leading Role (Daniel Day-Lewis), BAFTA Awards, 2003
- Outstanding Performance by a Male Actor in a Leading Role (Daniel Day-Lewis), Screen Actors Guild Awards, 2003
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2003

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 72/100

In 1863,  Amsterdam Vallon se intoarce in zona Five Points din New York cautand razbunarea impotriva lui Bill the Butcher, asasinul tatalui sau.

Unele filme nu au parte de publicitatea pe care o merita si ajung sa se strecoare fara a fi atat de cunoscute pe cat ar trebui. Cred ca asta s-a intamplat si cu Gangs of New York. Este un film de aproape trei ore, original, palpitant, cu o cinematografie reusita, costume bune si poarta spectatorii printr-un amalgam de emotii. Este suficient de imprevizibil incat sa nu isi desconspire deznodamantul si are suficient suspans incat cele trei ore sa nu para o vesnicie.

Distributia este una de vis si contribuie din plin la succesul filmului. Majoritatea actorilor ofera interpretari de o calitate superioara. In primul rand l-as aminti pe Daniel Day-Lewis, cu una din cele ami bune prestatii din intreaga sa cariera si as spune starul acestui film, chiar daca nu a avut rolul principal. Leonardo DiCaprio sau Cameron Diaz au si ei interpretari foarte bune alaturi de multi alti actori cu roluri mai mici.

Povestea este la baza o drama despre razbunare si nu ar fi avut nevoie de trei ore pentru a fi povestita, dar Scorsese incearca sa faca ceva mai mult cu acest film. Din punctul meu de vedere incearca sa construiasca un pod intre filmele western si cele cu gangsteri, incercand in acelasi timp sa picteze o sumedenie de personaje ale peisajului tumultos din New Yorkul secolului 19. Desi filmul este unul bun, as sune ca incercarea lui Scorsese nu este una reusita chiar in totalitate, pentru ca personajele nu au o complexitate prea mare si nici unul dintre ele nu se dovedeste a fi altceva decat pare a fi la prima impresie. . Dar acest mic rateu i se poate ierta cu usurinta, pentru restul lucrurilor bune facute de el in acest film. Costumele si decorurile arata excelent si amplifica drama. Este un film care nu trebuie ratat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!