luni, 12 decembrie 2016

Catch Me If You Can (2002)

Gen: Drama

Distributie: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye

Regizor: Steven Spielberg [a mai regizat: The BFG(2016), Bridge of Spies(2015), Lincoln(2012), War Horse(2011), The Adventures of Tintin(2011)]

Buget: 52.000.000 $
Incasari: 526.000.000 $

Filmul a castigat 11 premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role (Christopher Walken), BAFTA Awards, 2003
- Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role (Christopher Walken), Screen Actors Guild Awards, 2003
- Contemporary Film, Art Directors Guild, 2003
- BMI Film Music Award, BMI Film & TV Awards, 2003
- Best Film/TV Graphics, British Animation Awards, 2004

Nota Gealapa: 8.25
Metascore: 76/100

Povestea reala a lui Frank Abagnale Jr., care inainte sa implineasca 19 ani, a reusit sa incaseze cecuri in valoare de milioane de dolari, pretinzand ca este pilot de avion, doctor, sau procuror.

Acest film este inca o dovada ca uneori viata prodecue intamplari mai incredibile decat tot ce poate produce cel mai fumat scenarist de la Hollywood. Este nevoie si de mana unui regizor foarte bun care sa puna pe ecran intr-un mod extrem de "privibil" o asemenea intamplare, iar Steven Spielberg este un astfel de regizor. Tranzitiile intre planuri temporale diferite sunt facute cu masura, fara sa deranjeze, iar cinematografia este si ea excelenta. Poate putin cam lung, dar nu pot sa spun ca m-am plictisit vreun moment. Fara sa fie scene de actiune, efecte vizuale, cascadorii complicate, filmul reuseste sa fie unul dintre cele mai bune si se poate compara cu orice film, di orice gen. IMDB il considera si ei ca fiind al 235-lea cel mai bun film din istorie.

Distributia este una foarte, foarte buna. In rolul principal este DiCaprio, care are o prestatie foarte buna, ca de obicei si ma mir si acum ca a trebuit sa treaca atat de multi ani pana a reusit sa castige un Oscar. In acest film a beneficiat si de un ajutor important din partea unor colegi de platou, cel putin la fel de buni ca el, ca Martin Sheen, Tom Hanks. dar mai ales Christopher Walken.

Aceasta poveste a fost ca varianta cinematografica a desenelor animate cu Road Runner. Inca odata Steven Spielberg transforma entertainmentul in arta. Conform adevaratului Frank abagnale Jr., aproximativ 80% din film este real,ceea ce este impresionant. Nu numai ca trebuie vazut, acest film trebuie pastrat in orice colectie personala. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!