joi, 29 decembrie 2016

Creed (2015)

Gen: Sport, Drama

Distributie: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Andre Ward

Regizor: Ryan Coogler [a mai regizat: Fruitvale Station(2013)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 348.000.000 $

Filmul a obtinut 45 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (Sylvester Stallone), Golden Globes, USA 2016
- Best Director (Ryan Coogler), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Best Supporting Actress (Tessa Thompson), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Breakthrough Performance (Michael B. Jordan), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Best Actor (Michael B. Jordan), All Def Movie Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 82/100

Fostul campion mondial Rocky Balboa are rolul de antrenor si mentor pentru Adonis Johnson, fiul fostului sau prieten si rival Apollo Creed.

Se pare ca Rocky Balboa este o vaca de la care se mai poate mulge destul timp de acum incolo. Este una dintre cele mai longevive francize, dar una dintre putinele care nu s-a deteriorat prea mult de-a lungul vremii. Si acest film este foarte bun. Pentru ca nu mai puteau sa il puna pe Stallone in ring, l-au facut antrenor, i-au dat replici mai multe decat de obicei, au inviat un personaj din primul film si au gasit reteta succesului. Filmul, fara sa fie foarte scump, apeleaza la aceleasi trucuri dintotdeauna, adica un boxer bun pe caruia nimeni nu ii da nici o sansa, cu drame personale, care razbate la final si in mod miraculos aceasta reteta functioneaza in continuare.

Stallone s-a obisnuit atat de mult cu acest personaj incat a devenit practic o a doua identitate si daca ai vedea doar acest film l-ai banui de mai mult talent actoricesc decat are de fapt. Spre lauda lui, aici chiar face o demonstratie de actorie. i-au trebuit zeci de ani sa o faca, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Si ceilalti protagonisti au prestatii foarte bune si ajutati de un scenariu bine scris chiar reusesc sa faca spectatorii sa empatizeze cu personajele si sa ii emotioneze.

Recunosc ca sunt un fan Rocky Balboa si poate sunt subiectiv, dar cine nu este? Cu toate astea am fost putin reticent la acest film pentru ca aproape intreaga distributie era noua si nici regizorul nu este cel mai experimentat. Trailerele aratau bine, dar astazi asta nu mai inseamna nimic. Din fericire, nu am fost dezamagit deloc, ba chiar astept cu nerbadare sequelul care va aparea cu siguranta la un moment dat. Nu stiu cat de accesibil este acest film pentru cineva care a trait pe Marte si nu este la curent cu seria de filme cu Rocky, dar ii recomand sa o ia de la zero. Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!