vineri, 1 ianuarie 2016

The Seasoning House (2012)

Gen: Thriller

Distributie: Rosie Day, Sean Pertwee, Kevin Howarth, Anna Walton, Jemma Powell

Regizor: Paul Hyett [a mai regizat: Howl(2015)]

Premii:
- Critics Choice Award, Fantasporto, 2013
- Best Actress (Rosie Day), Screamfest, 2013

Nota Gealapa: 6.45

O orfana surda este sclava unui bordel de care trebuie sa aiba grija. Ea se furiseaza prin peretii casei oferind fetelor putina bunatate. Cand soarta i-l aduce in fata pe omul care i-a omorat familia si din cauza caruia a ajuns intrun bordel se declanseaza un lant de evenimente care ii permit sa se razbune pe soldatii care i-au distrus viata.

Simplitate si violenta sunt cele doua cuvinte care descriu cel mai bine acest film. Fara prea multe briz-brizuri, fara efecte pretentioase, cu o poveste simpla si inca actuala, filmul reuseste sa captiveze de la inceput pana la sfarsit. Cateva scene gore surprind prin cat de grafice sunt. Din pacate, scenariul saracacios in dialoguri si senzatia de ieftin trag filmul in jos destul de mult.

Distributia nu ajuta nici ea prea mult. Rosie Day a fost o surpriza placuta. Chiar daca personajul sau a pus-o in ipostaza de a nu vorbi, aceasta a reusit sa transmita doar prin limbaj nonverbal si m-a facut curios sa o mai vad si in alte proiecte. Din pacate, nici un alte coleg de platou nu s-a ridicat la nivelul ei, iar prestatiile rolurilor secundare au fost cvasi-mediocre.

Desi acest film a insemnat debutul regizoral al lui Paul Hyett, acest lucru nu s-a simtit mai deloc. A reusit sa scoata aproape maxim din materialul uman si material avut la dispozitie. Va avertizez ca desi nu veti fi bantuiti de imagini din film, totusi acesta este pentru cei care au stomacul tare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!