luni, 11 ianuarie 2016

Cum am trait Gala Golden Globes din 2016

La cat de mult scriu despre filme, mi s-a parut un gest firesc sa fac o noapte alba si sa vad live gala de decernare a Globurilor de Aur 2016.

Multa lume buna de la Hollywood, haine scumpe, zambete mai mult sau mai putin oneste si multa opulenta.

Gaza a fost si de aceasta data Ricky Gervais, cu toate glumele la el, ca de obicei, desi parca monologul de anul asta a fost mult mai scurt decat de obicei si nu atat de acid, dar si-a revenit pe parcurs.

Daca pana acum mi se parea ca PRO TV-ul exagereaza cu publicitatea, aseara americanii m-au scos din minti. Dupa fiecare doua premii acordate urma o pauza lunga in care aveai timp sa fumezi doua tigari sau sa vezi un scurtmetraj.

Jonah Hill a incercat sa fie amuzant urcand pe scena avand pe cap un urs de plus si vorbind din perspectiva ursului din The Revenant. Mult prea devreme ca sa fie pe placul cuiva.

Ricky Gervais si-a incheiat monologul din deschidere facand misto de cei care izbucnesc in lacrimi si devin emotionali atunci cand primesc un premiu rugandu-i sa nu mai faca asta pentru ca nimanui nu ii pasa. La nici un minut se acorda premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar lui Kate Winslet, pe care bineinteles a podidit-o plansul si a avut cel mai emotional discurs posibil.

Andy Samberg a urcat pe scena sa prezinte un premiu. Omul asta inca este amuzant, daca iti place genul lui de umor.Amber Heard si Jaimie Alexander au ajuns si ele pe scena din acelasi motiv si au incercat o sceneta amuzanta, dar au reusit decat sa fie putin penibile. Melissa McCarthy si Jason Statham le-au aratat cum se face dupa cateva minute.

Christian Slater a castigat Globul de aur pentru cel mai bun actor in rol secundar intr-o miniserie/film de TV. Daca si Christian Slater a ajuns sa castige premii inseamna ca cinematografia este pe o panta descendenta. Este primul lui Glob in peste 40 de ani de cariera. Acum abia astept urmatorul lui film mediocru.

Jamie Foxx prezinta si el un premiu si il imita perfect pe Steve Harvey si gafa lui de la Miss World. Quentin Tarantino, probabil fumat, ridica trofeul pentru cea mai buna coloana sonora pentru Ennio Morricone (The Hateful Eight) si spune in gura mare ca acesta este un compozitor mai bun decat Mozart.

America Ferrera si Eva longoria prezinta si ele un premiu, cum altfel decat cu o mica sceneta. Cel mai bun rol pe care l-a facut Eva Longoria de ani de zile. Amy Schumer a fost amuzanta ca intotdeauna, dar de cand a intrat in lumea filmului glumele sunt aproape exclusiv autoironice, de parca nu mai vrea sa supere pe nimeni.

Premiul pentru cel mai bun actor intr-un film de comedie merge la Matt Damon, pentru rolul din The Martian. WTF??? Martianul a fost usor amuzant, dar nu mi s-a parut a fi comedie.

Ryan Gosling si Brad Pitt au prezentat si ei un premiu si au umilit prin prezenta eleganta, stil si umor toti ceilalti barbati din sala. Cand i-am vazut pana si eu din fata televizorului aproape ca am facut o flotare.

Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar merge la Sylvester Stallone, pentru prestatia din Creed. Chiar cand credeam ca nu ma mai poate surprinde nimic dupa premiul lui Christian Slater, Stallone primeste un premiu pentru interpretare. Nu mai primise unul din 1977, de la primul Rocky. Semnele nu sunt bune.

Mark Wahlberg il admira de aproape pe Will Ferrell cand acestia prezinta impreuna un premiu si incearca sa fure reteta secreta de a fi amuzant.

Rahat... Ungurii au luat premiul pentru cel mai bun film strain... E Romania, e tara noastra...si...

Hollywoodul umileste patru actrite importante si ii acorda premiul pentru  cea mai buna actrita intr-o miniserie/film de TV lui Lady Gaga. Va spun... s-a intors lumea cu curu-n sus. E prima data cand vad adevarata fata a lui Lady Gaga... la propriu. In drumul ei spre scena se intampla asta... priceless:



Sam Smith castiga si el un premiu pentru cel mai bun cantec original blabla ceva. Nici aici nu scap de plangaciosul asta. Mel Gibson urca si el pe scena, dar mai bine ramanea acasa. Sala l-a aplaudat, dar Ricky Gervais l-a facut de cacat... de doua ori. Tom Hanks a fumat si el ceva. Ii acorda un premiu pentru intreaga cariera lui Denzel Washington si spune despre acesta ca face parte din acelasi grup select de actori ca si Marlon Brando, Al Pacino sau De Niro. Jesus!!! Run Forrest...run!

Morgan Freeman i-a acordat premiul pentru cel mai bun regizor lui Alejandro Gonzalez, pentru The Revenant. Gonzalez a facut una din glumele serii cand a luat premiul de la Morgan Freeman, spunand ca il vede pe Dumnezeu.

Premiul pentru cel ami bun film de comedie: The Martian. WTF? Ce imi scapa?

Premiul pentru cel mai bun actor este luat de Leonardo DiCaprio. Cred ca i l-au dat de consolare, pentru ca stim cu toii ca probabil nu va lua niciodata un Oscar.

S-au mai intamplat niste chestii pe acolo dar am mai adormit din cand in cand. O gala ciudata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!