luni, 4 ianuarie 2016

Last Knights (2015)

Gen: Aventura

Distributie: Clive Owen, Morgan Freeman, Aksel Hennie, Daniel Adegboyega, Shohreh Aghdashloo

Regizor: Kazuaki Kiriya [a mai regizat: Goemon(2009), Casshern(2004)]

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 27/100

Un razboinic cazut se ridica impotriva unui conducator sadic si corupt pentru a-si razbuna stapanul dezonorat.

De la inceput trebuie sa spun ca filmul nu este original deloc. Am mai vazut cavaleri care lupta pentru cauze nobile.Cu toate astea povestea este interesanta si mentine interesul crescut pana la final. Mana regizorului novice se vede la editare, care este facuta astfel incat fragmenteaza filmul nejustificat de mult. Probabil ca s-au gandit ca spectatorii vor fi foarte prosti, pentru ca unele scene sunt facute doar pentru a explica unele amanunte care se intelegeau de la sine. Iarbomboana de pe coliva este coloana sonora care mai degraba m-a deprimat decat sa ma inspire.

Distributia este si ea mincinoasa. Ati putea crede ca veti vedea un film cu Morgan Freeman si Clive Owen. Este doar un film cu Clive Owen. Morgan Freeman este folosit doar ca sa dea bine pe afis. El moare relativ repede in film dupa ce instiga la actiune. Clive Owen ne ofera o prestatie in nota lui obisnuite, adica o interpretare bunicica dar nu memorabila. Nu imi aduc aminte un film in care Owen sa fi stralucit cu adevarat. Sunt cativa actori experimentati si in rolurile mici care asigura o calitate a interpretarii onorabila. Unul dintre ei a fost si Dave Legeno, pentru care din pacate acesta a fost ultimul rol inainte sa moara.

Cam asta cu partile rele. Filmul are si multe aspecte pozitive. Avem parte de cateva tehnici de sabotaj obisnuiti sa le vedem in filmele moderne cu spioni, dar adaptate foarte inteligent la epoca in care se desfasoara actiunea.  De asemenea, sunt si cateva scene de lupta decente, plus unele cu oarecare incarcatura dramatica. Ce este interesant, este amanuntul ca acest film este o adaptare europeana a legendei 47 Ronin. Cunoscand acest amanunt povestea este chiar mai interesanta si are mai mult sens.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!