sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Act of Valor (2012)

Gen: Actiune

Distributie: Alex Veadov, Roselyn Sanchez, Nestor Serrano, Jason Cottle, Ailsa Marshall

Regizor: Mike McCoy [a mai regizat: Hot Wheels: Fearless at the 500(2011)]

Buget: 12.000.000 $
Incasari: 114.100.000 $

Premii:
- Directors to Watch Award, Palm Springs International Film Festival, 2012

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 40/100

O echipa de elita de la Navy SEALs porneste intr-o misiune sub acoperire pentru a recupera un agent CIA rapit.

Acesta e un film simplu de actiune. Ni se prezinta o misiune si asistam la tot felul de operatiuni ale armatei americane, in stilul cu care Hollywoodul ne-a obisnuit. Mi se pare o expunere reusita si realista a tehnicii de lupta americane si filmul reuseste sa emane si putina emotie, asta desi e clar inca unul din acele filme de propaganda menite sa ne arate ca soldatii americani sunt eroi si ca actiunile lor in tarile straine sunt absolut justificate.

Distributia nu contine vreun nume de rezonanta. Putinii actori au fost alesi dupa criteriul fizic, pentru a arata bine in uniforma de soldat, iar in unele roluri s-au folosit soldati adevarati. Intr-un film cu mai multe gloante decat replici acest lucru a ajutat la credibilitatea filmului si greselile de dictie si stangaciile actoricesti nu au fost deranjante. Pentru ca s-au folosit soldati adevarati care din cand in cand mai aveau si treaba prin tari straine, filmarile au durat doi ani si jumatate.

Partea buna este ca filmul nu pretinde sa fie altceva decat este. In afara de clasica deja propaganda, acest film stie ca nu are nimic de oferit decat scene de lupta si are grija ca acestea sa fie reusite, iar adevarul este ca acestea sunt foarte bune. In plus, toate tacticile folosite sunt realiste si nu apar lucruri la indemana doar ca sa avem parte de un happy end.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!