sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Captain Phillips (2013)

Gen: Biografic

Distributie: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Catherine Keener, Faysal Ahmed

Regizor: Paul Greengrass [a mai regizat: Green Zone(2010), The Bourne Ultimatum(2007), United 93(2006), The Bourne Supremacy(2004), Bloody Sunday(2002)]

Buget: 55.000.000 $
Incasari: 440.000.000 $

Filmul a obtinut 16 premii, printre care:
- Best Supporting Actor (Barkhad Abdi), BAFTA Awards, 2014
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2014
- Best Edited Feature Film - Dramatic, American Cinema Editors, USA 2014
- Outstanding Supporting Actor, Motion Picture (Barkhad Abdi), Black Reel Awards, 2014
- Outstanding Breakthrough Performance, Male (Barkhad Abdi), Black Reel Awards, 2014

Nota Gealapa: 8.15
Metascore: 83/100

Povestea adevarata a capitanului Richard Phillips si a rapirii din 2009 a navei americaneMV Maersk Alabama de catre pirati, primul vas comercial american rapit in ultimii 200 de ani.

Mi se pare interesant ca au trecut doar patru ani din momentul evenimentului real pana la aparitia filmului. Doar filmele despre WTC au aparut mai repede de atat. Filmul ar fi fost foarte bun si daca ar fi fost doar fictiune, pentru ca era in continuare foarte bine facut si actual. Imi place ca nu s-a exagerat cu efectele vizuale si toata tehnologia pe care o vedem este extrem de credibila. Se vede experienta regizorului care sti exact cand e cazul sa infloreasca si cand nu. Bineinteles ca povestea avea nevoie de un erou, chiar daca asta a insemnat o indepartare de la adevar.

Distributie este aleasa in mod inspirat. Tom Hanks ne arata ca inca mai are vana in el si ofera una din cele mai bune intepretari ale sale din ultima vreme. Supriza este insa Barkhad Abdi, un anonim, care face un rol secundar excelent, care ar fi putut sa lanseze o cariera, dar acesta si-a inacasat cei 65000 $ si s-a intors in tara sa natala sa lucreze la magazinul de telefoane mobile al fratelui sau.

Indiferent ca sunteti familizarizati cu povestea originala sau nu, acest film va va captiva. Ma bucur de fiecare data cand vad un film cu succes la box-office care nu este nici SF si nici nu are super-eroi. Producatorii au mai propus cateva detalii interesante. De exemplu asistenta care are rija de eroul principal din film este aceeasi acre l-a ingrijit si pe adevaratul capitan Phillips. Interesant e faptul ca in realitate unul din membrii echipajului l-a dat in judecata pe capitanul Phillips, acuzandu-l ca i-a dus pe ruta respectiva stiind de posibilul pericol. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!