duminică, 17 ianuarie 2016

The Human Centipede III (Final Sequence) (2015)

Gen: Horror

Distributie: Eric Roberts, Bree Olson, Tommy 'Tiny" Lister, Robert LaSardo, Tom Six

Regizor: Tom Six [a mai regizat: The Human Centipede II (Full Sequence)(2011), The Human Centipede (First Sequence)(2009), I Love Dries(2008), Honeyz(2007), Gay(2004)]

Nota Gealapa: 3.85
Metascore: 5/100

Inspirandu-se din primele doua filme ale seriei, directorul unei inchisori rau-famate crede ca solutia problemelor sale este un centiped format din 500 de oameni.

 Analizand obiectiv, toate filmele din aceasta serie sunt extrem de proaste si lipsite de gust, dar nu stiu din ce motiv au o oarecare aroma (see what i did there? :)). Acest al treilea film este poate cel mai prost. Stiu ca e ceva in neregula cu mine pentru ca imi place intrucatva aceasta franciza, dar ma consolez cu gandul ca suntem multi. Primul film nu impunea transformarea acestei idei nebunesti intr-o franciza,dar s-a intamplat.

Sa va povestesc exact cum a evoluat aceasta nebunie. Primul film te tine macar pentru o perioada de timp in zona de confort a filmelor horror clasice, apoi isi dezvaluie marea idee, neintalnita pana in acel moment si socheaza datorita factorului supriza. Al doilea film, mult mai grafic, schimba universul in care se desfasoara actiunea si incearca sa o aduca in realitate. Un fan al primului film incearca sa reproduca pelicula in viata de zi cu zi. Este intr-adevar unul din cele mai explicite si scarboase filme din istorie. Acest al treilea film, propune si el un al treilea univers si duce totul la extrem. Fiecare detaliu este atat de exagerat incat devinte agreabil si chiar amuzant, dar genul ala de amuzant care te face sa te simti vinovat. Fie si numai pentru aceasta continua reinventare trebuie apreciat Tom Six si franciza lui.

Pentru distributia din acest film s-a procedat in felul urmator: s-au luat persoanjele negative din primele doua filme, s-au pus pe acelasi platou de filmare si s-a dezlantuit iadul. Absolut toti actorii suprainterpreteaza, dar cumva de aceasta data nu este deranjant si acest stil se potriveste cu filmul. Ma intreb totusi cam cat de disperati sa fi fost Eric Roberts si Bree Olson sa apara in film, sau poate sunt fani...

Nu sunt atat de multe scene grafice ca in al doilea, dar si cele care sunt ating un nou nivel de nebunie. Cand spun nebunie nu o fac intr-un mod simpatic; ma refer la genul ala de nebunie din cauza caruia ajungi la psihiatru. Macar Tom Six nu poate fi acuzat de lipsa de originalitate. Totul este supradimensionat, dar chiar daca esti constient in permanenta ca filmul nu se ia in serios, nu poti sa nu fii indignat. Deranjant, dezgustator, original, distractiv si multe alte adjective opuse, toate pot descrie acest film. Desi titlul anunta finalul seriei, eu sper sa apara si un al patrulea film, chiar daca nu este necesar si nimeni nu il vrea. In adancul sufletului nici macar eu nu il vreau, dar The Human Centipede e placerea mea vinovata numarul unu. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!