sâmbătă, 9 ianuarie 2016

The Raid 2: Berandal (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Iko Uwais, Yayan Ruhian, Arifin Putra, Tio Pakusadewo, Oka Antara

Regizor: Gareth Evans [a mai regizat: V/H/S/2 (2013), The Raid: Redemption (2011), Merantau(2009), Footsteps(2006)]

Buget: 4.500.000 $
Incasari: 3.000.000 $

Premii:
- Best Editor (Gareth Evans), Asian Film Awards, 2015
- Best Foreig Language Film, Florida Film Critics Circle Awards, 2014

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 71/100

La putin timp dupa primul raid, Rama intra sub acoperire in clanurile indoneziene cu scopul de a destrama atat sindicatele criminale dar si de a da in vileag coruptia din politie.

In ritmul asta cinematografie indoneziana o sa o inlocuiasca pe cea de la Hollywood in preferintele mele. Dupa un prim film foarte bun al seriei, ma asteptam ca acest sequel sa fie bun, dar nu la acelasi nivel, cum se intampla in cele mai multe cazuri cu continuarile. Cu un buget mai amre decat primul film, dar in continuare minuscul comparat cu cel al filmelor americane de gen, acesta nu numai ca este la acelasi nivel, dar este mult mai bun decat primul. Desi dureaza aproape doua ore si jumatate, nu exista nici un punct mort. Este palpitant din primul pana in ultimul minut. Daca scenele de lupta din primul film au fost impresionante, cele de aici sunt pur si simplu din alte lume. bineinteles ca exista si cateva cusururi, dar absolut tolerabile. Unul dintre ele este absenta nejustificata a armelor de foc din unele scene, dar cutitele, ciocanele, batele, macetele si alte obiecte ascutite sau contondente compenseaza din plin.

Cu exceptia protagonistului, prezent si in primul film, distributia este in continuare o necunoscuta. Oricat de cunoscator as vrea eu sa par, este totusi abia al patrulea film produs in Indonezia pe care il vad. imi inchipui ca sunt actori cunoscuti in partea aceea de lume. oricum este greu sa judeci o prestatie artistica intr-o limba necunoscuta. Oricum este de apreciat ca la cate scene de lupta complicate sunt in acest film, cascadorii care au dublat actorii principali sunt doar doi.

Trebuie sa declar, cu simtul raspunderii, ca este unul din cele mai bune sequeluri di ziua de azi. Pot sa spun cu mana pe inima ca este o capodopera ultra-violenta. Trecerea de la povestea din primul film la cea din prezent este una sumara, dar suficienta, pentru ca acesta este total diferit. Este practic o poveste de supravietuire noua si structurata diferit. Va atentionez ca filmul exceleaza cel ami tare la capitolul violenta, iar aceasta violenta este foarte grafica. Munca lui Gareth Evans trebuie urmarita indeaproape in viitor, pentru ca modul in care a regizat acest film tradeaza posibile apucaturi de geniu. Am sa mentionez doar doua lucruri care ar trebui sa fie suficiente pentru a va face sa il vedeti. primul este ca regizorului i-a luat sase saptamani ca sa gandeasca ultima scena de lupta, iar filmarile pentru ea au durat opt zile, timp in care s-au tras 195 de duble. Al doilea este ca acesta este primul film Indonezian care intra pe lista IMDB a celor mai bune 250 de film din istorie. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!