luni, 25 ianuarie 2016

Tale of Tales (2015)

Titlu original: Il racconto dei racconti

Gen: Fantastic

Distributie: Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, John C. Reilly, Shirley Henderson

Regizor: Matteo Garrone [a mai regizat: Reality(2012), Gomorra(2008), Primo amore(2004), L'imbalsamatore(2002), Estate romana(2000)]

Buget: 12.000.000 euro
Incasari: 3.000.000 euro

Premii: 
- Best Production Design (Migliore Scenografia), Italian National Syndicate of Film Journalists, 2015
- Best Costume Design (Migliori Costumi), Italian National Syndicate of Film Journalists, 2015
- Best Sound (Miglior Sonoro in Presa Diretta), Italian National Syndicate of Film Journalists, 2015

Nota Gealapa: 6.10
Metascore: 72/100

Au fost odata ca niciodata, trei regate invecinate conduse de regi, regine, printi si printese. Un rege era libertin, unul captivat de un animal ciudat, iar una dintre regine obsedata de dorinta de a avea un copil. Vrajitori, zane, monstri fiorosi, capcauni, acrobati, curtezani, toti sunt protagonistii acestei interpretari originale a povestilor lui Giambattista Basile.

Trebuia sa ma astept sa asist la ceva iesit din comun, de cand am vazut ca pe regizor il cheama Garrone. Mai mult, acesta este la primul film in limba engleza. De orice poate fi acuzat acest film, mai putin ca nu este original. Am senzatia ca am privit doua ore la un circ de ciudati de pe vremuri. Trebuie ceva rabdare ca acest film sa starneasca intereseul si prin altceva decat prin bizarerii, dar eventual se intampla si povestea capata sens. Totusi, mult prea lung acest film si in afara de cateva efecte interesante si niste costume reusite nu ofera mai nimic.

Distributia este si ea surprinzatoare si contine multe nume si importante si actuale, dar cele trei povesti individuale cu subiecte bizare si modul cum se muta actiunea de la una la alta, nu permite niciunuia sa aiba o prestatie  prea convingatoare. Daca ar trebui totusi sa nominalizez cea mai buna interpretare din acest film, primul personaj care imi vine in minte este cel al lui Toby Jones.

Recunosc ca sunt oarecum dezamagit de acest film. Speram la o saga medievala care sa ma dea pe spate. Din pacate, locatiile excelente de filmare au fost irosite pe niste povesti mediocre. Regizorul a incercat sa socheze pentru a distrage atentia de la superficialitatea tuturor celor trei intrigi. Deloc memorabil, recomand o vizionare sub influenta unei tigari bune.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!