luni, 11 ianuarie 2016

Inside Job (2010)

Gen: Documentar

Distributie: Matt Damon, William Ackman, Daniel Alpert, Jonathan Alpert, Sigridur Benediktsdottir

Regizor: Charles Ferguson [a mai regizat: Time to Choose(2015), No End in Sight(2007)]

Incasari: 17.000.000 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Best Documentary, Feature, Academy Awards (Oscar), USA 2011
- Best Documentary Feature Film, Alliance of Women Film Journalists, 2011
- Outstanding Directorial Achievement in Documentary, Directors Guild of America, USA 2011
- Best Non-Fiction Film, National Society of Film Critics Awards, USA 2011
- Best Non-Fiction Film, New York Film Critics Circle Awards, 2010

Nota Gealapa: 8.30
Metascore: 88/100

Un documentar despre cauzele crizei financiare, care a inceput in 2008.

Acest film este enervant de bine facut. Explica extrem de clar cauzele si indica si vinovatii care au declansat criza financiara. Lucrul care o sa va enerveze maxim va fi sa descoperiti ca toti cei responsabili inca ocupa functii importante in guvernul SUA si nu numai si sunt doldora de bani. Nonsalanta cu care acestia neaga evidentul este la fel de frustranta. Naivilor care inca mai cred ca America e un colt de rai unde totul e posibil s-ar putea ca acest film sa le darame intreaga lume.

Matt Damon are rolul de povestitor si il duce la capat cu brio; nici nu avea cum altfel. Acum, ca sa fie un film obiectiv producatorii au incercat sa faca interviuri cu oamenii din ambele tabere, dar au fost putine marturii obtinute avand in vedere amploarea subiectului. Multi din tabara vinovatilor au preferat sa refuze sa apara in acest film, iar cei care au raspuns prezent fie s-au balbait fie au aratat o nepasare care te face sa te intrebi cum de nu le-a dat nimeni in cap pana acum, iar cei care au prevenit dezastrul si au incercat sa faca ceva sunt oricum foarte putini.

Una din concluziile acestui film este ca America este in rahat. Este condusa din umbra de oameni putred de bogati si lipsiti de scrupule care o vor transforma intr-o societate lacoma si care sunt in stare sa calce orice in picioare pentru a obtine ce vor. Singura problema este ca atunci cand SUA se vor prabusi definitiv , va trage si restul lumii dupa ele in hazna. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!