sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Sinister (2012)

Gen: Horror

Distributie: Ethan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone, Fred Dalton Thompson, Michael Hall D'Addario

Regizor: Scott Derrickson [a mai regizat: Deliver Us from Evil(2014), The Day the Earth Stood Still(2008), The Exorcism of Emily Rose(2005), Hellraiser: Inferno(2000)]

Buget: 3.000.000 $
Incasari: 186.000.000 $

Premii: 
- Best Score, Fangoria Chainsaw Awards, 2013
- Best Score, Fright Meter Awards, 2012
- Best Horror TV Spot, Golden Trailer Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 53/100

Un scriitor criminalist ale carui vremuri de glorie au trecut demult, gaseste o cutie cu opt filme care lasa sa se inteleaga ca crima pe care o investigheaza in prezent este opera unui criminal in serie ale carui crime au inceput in anii '60.

In ciuda intrigii clasice in care o familie se muta intr-o casa bantuita, filmul este chiar bun. Nici momentele care te fac sa tresari nu sunt asa multe, dar este o stare permanenta de suspans care se amplifica pe masura ce trece timpul. Stai cu inima cat un purice asteptand din clipa in clipa sa se dezlantuie iadul. Acesta se dezlantuie in cele din urma, dar intr-un mod controlat si calculat, care il face chiar mai infricosator. Acest film reuseste in ciuda unui buget infim. Dar cand banii sunt investiti cu cap, se pare ca si bugetele mici pot produce filme bune.

Distributia este si ea mult mai buna decat in majoritatea filmelor de acest gen. In rolul principal il avem pe Ethan Hawke, care chiar daca nu face rolul carierei, da credibilitate personajului si intrgeului film prin simpla prezenta. Sunt nume importante si in alte cateva roluri marunte, care contribuie si ele din plin la calitatea prestatiei actoricesti.

Din fericire, filmul evita majoritatea cliseelor. Este onest de la inceput si poti sa anticipezi majoritatea sperieturilor si asta le face chiar mai infricosatoare. Atentie: nu confundati anticipatia cu predictibilitatea. Scenele gore aproape ca lipsesc cu desavarsire si lasa loc imaginatiei sa isi faca de cap. Interesant este faptul ca scriitorului C. Robert Cargill i-a venit ideea unui cosmar pe care l-a avut dupa ce a vazut The Ring. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!