miercuri, 6 ianuarie 2016

The Invisible Woman (2013)

Gen: Drama

Distributie: Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott, John Cavanagh, Michael Marcus

Regizor: Ralph Fiennes [a mai regizat: Coriolanus(2011)]

Incasari: 9.000.000 $

Premii:
- Best Costume Design, Satellite Awards, 2013

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 75/100

In apogeul carierei sale, Charles Dickens cunoaste o femeie mai tanara care devine iubita lui secreta pana la moarte.

Cand faci un film despre un scriitor greu si cat de cat complicat deja ai pierdut o parte importanta din publicul potential. Eu sunt fan al filmelor biografice sau bazate pe fapte reale si sunt dispus sa accept anumite limitari pe care acestea le au, dar chiar si eu trebuie sa recunosc ca acest film este cam prea plictisitor.As putea trage concluzia ca in acele vremuri nici macar adulterul nu era prea palpitant. Singurul lucru pozitiv la acest film este ca decorurile si costumele poarta cu succes spectatorii in epoca in care are loc actiunea.

Distributia a lasat falsa impresia ca acest film va fi plin de viata, asta prin simpla prezenta alui Felicity Jones, mereu carismatica si plina de energie. De Ralph Fiennes stiam ca este imprevizibil si depinde de toanele in care il prinzi. Din pacate monotonia este omniprezenta si in prestatiile actorilor.

Este doar a doua experienta regizorala a lui Ralph Fiennes, dar pare sa isi faca un obicei pentru film cu limbaj pretentios folosit in exces. Dupa cum spuneam la inceput, o mare parte din potentialul public este pierdut in momentul in care alegio o asemenea intriga. Este foarte posibil sa mai pierzi o parte din cei ramasi si nu pot suporta gandul ca Charles Dickens era doar un om cu pofte si nevoie trupesti ca noi toti ceilalti. Complexitatea personajului principal dar si a cartii sale de referinta este mult prea mare pentru a fi exploatata in intregime intr-un singur film, dar daca eventualele continuari vor fi la fel de monotone, mai bine sa se puna capat acum.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!