luni, 11 ianuarie 2016

A Most Violent Year (2014)

Gen: Crima

Distributie: Oscar Isaac, Jessica Chastain, David Oyelowo, Elyes Gabel, Albert Brooks

Regizor: J.C. Chandor [a mai regizat: All Is Lost(2013), Margin Call(2011)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 6.000.000 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Best Movie Supporting Actress (Jessica Chastain), IGN Summer Movie Awards, 2014
- Best Supporting Actress (Jessica Chastain), Indiana Film Journalists Association, US 2014
- Best Movie Yet to Open in Yowa, Iowa Film Critics Awards, 2015
- Best Film, National Board of Review, USA 2014
- Best Actor (Oscar Isaac), National Board of Review, USA 2014

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 79/100

In New York-ul anului 1981, un imigrant ambitios se lupta sa isi protejeze afacerea si familia in timpul celui mai periculos an din istoria orasului.


Intocmai ca si postrul alb-negru de mai sus, acest film este foarte contrastant. Are in egala masura parti bune si parti mai putin bune. Intriga este una solida. Razboaiele petroliere sunt intotdeauna interesante. Firul actiunii are logica ceea ce face ca povestea sa fie credibila. Exista insa si parti negative. Desi actiunea se desfasoara in anul 1981, asta nu justifica lipsa aproape in totalitate a efectelor vizuale. Actiunea evolueaza mult prea lent si astfel durata de peste doua ore a filmului ajunge sa fie deranjanta.

Cel mai important nume din distributie a avut si cea mai reusita interpretare. Jessica Chastain a avut o prestatie care i-a adus multe aprecieri. Oscar Isaac a avut si el o interpretare in regula, dar uneori confuza. In unele momente, urmarindu-l, aveam senzatia ca ma uit la Nasul,  desi scena nu avea nici o legatura cu acest stil de interpretare.

Cinematografia este foarte buna, actorii s-au achitat cu brio de sarcini, dar tot timpul astepti ca filmul sa prinda viata si asta nu prea se intampla. Desi dureaza mai bine de doua ore, au reusit cumva sa grabeasca finalul. Cu putin mai multa substanta si o muzica adecvata epocii ar fi putut fi un film mult mai bun. Un lucru interesant este ca Jessica Chastain a spus ca personajul ei, fiind o femeie foarte bogata, ar fi purtat numai Armani, astfel ca a contactat celebra casa de moda sa imprumute tinutele, iar acestia s-au conformat. Astfel, toate hainele purtate de ea in film sunt haine Armani vintage.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!