sâmbătă, 9 ianuarie 2016

The Railway Man (2013)

Gen: Biografic

Distributie: Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgard, Jeremy Irvine, Michael MacKenzie

Regizor: Jonathan Teplitzky [a mai regizat: Burning Man(2011), Gettin' Square(2003), Better Than Sex(2000)]

Buget: 18.000.000 $
Incasari: 5.000.000 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Cinematographer of the Year, Australian Cinematographers Society, 2015
- Golden Tripod, Australian Cinematographers Society, 2015
- Best Actress (Nicole Kidman), Australian Film Critics Association Awards, 2014
- Best Adapted Screenplay, Australian Film Institute, 2015
- Best Original Music Score, Australian Film Institute, 2015

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 59/100

Un fost ofiter din armata britanica, care a fost torturat ca prizonier de razboi intr-un lagar japonez in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, descopera ca omul responsabil pentru suferintele sale este inca in viata si merge sa il intalneasca.

 Acest film este facut sa placa maselor si sa te faca sa iti fie rusine de tine daca nu iti place. Au ales ca punct de plecare o poveste reala emotionanta si de acolo au extrapolat adaugand si mai multa drama. Este un film linistit care ofera un punct de vedere asupra razboiului prin ocihii unui singur om. Scenariul este gandit astfel incat sa ii impresioneze pe englezi si sa ii gadile in orgoliu pe americani, acoperind astfel cat mai multe piete.

Distributia are plusuri si minusuri. Ca sa incep cu partile negative, trebuie sa spun ca alegerea lui Colin Firth in rolul principal nu mi se pare deloc inspirata. Nu stiu din ce motiv, dar nu mi se pare deloc credibil in acest rol. La polul opus este Nicole Kidman cu inca o demonstratie de actorie, din pacate tot intr-un rol secundar. Am vazut-o pe Nicole Kidman performand excelent in ultima vreme in roluri mici si cred ca este timpul ca cineva sa ii acorde un rol principal intr-un film important, pentru ca demonstreaza incontinuu ca inca este actuala.

Din punct de vedere vizual nu este cel ami impresionant film si nici ritmul nu este unul acre sa iti creasca pulsul. Chiar si asa, povestea originala si scenariul bun au contribuit ca acest film sa fie unul solid si foarte agreabil. La rubrica "stiati ca" trebuie mentionat ca podul pe care eroul principal isi gaseste linistea este celebrul pod peste raul Kwai, din Tailanda. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!