miercuri, 6 ianuarie 2016

The Innkeepers (2011)

Gen: Horror

Distributie: Sara Paxton, Pat Healy, Kelly McGillis, Alison Bartlett, Jake Ryan

Regizor: Ti West [a mai regizat: The Sacrament(2013), The ABCs of Death(2012), V/H/S(2012), Cabin Fever 2: Spring Fever(2009), The House of the Devil(2009)]

Buget: 750.000$
Incasari: 100.000 $

Premii:
- Best Musical Score, Screamfest, 2011

Nota Gealapa: 5.30
Metascore: 64/100

Pe parcursul ultimelor zile la hotelul Yankee Pedlar, doi angajati hotarati sa-i dezvaluie trecutul de hotel bantuit incep sa traiasca  evenimente deranjante, asta in timp ce oaspeti fideli se cazeaza.

O sa incep cu singurul lucru bun. Acest film mi-a produs cativa fiori, lucru remarcabil pentru un film in care nu se intampla nimic. Ar trebui sa ii trimit un ami de multumire sunetistului, pentru ca cele cateva sperieturi se datoreaza in intregime cooanei sonore. Tot filmul se creste suspansul si astepti interesat marea dezvaluire si dezlantuirea iadului, dar punctul culminant este o mare fasaiala. Cu niste efecte ieftine, asa cum era de asteptat la un asemenea buget, o poveste superficiala si incompleta, plin de clisee si extrem de previzibil acest film nu a reusit decat sa imi deschida apetitul pentru un film bun. Pana si ultima "surpriza" menita sa te sperie in ultima secunda este atat de previzibila ca nici nu ar fi cotata la casele de pariuri.

Distributia nu este chiar rea si prestatia actorilor este putin peste film in sine. Sara Paxton s-a straduit din rasputeri sa faca filmul sa functioneze dar cand scenariul te trece prin toate stereotipurile posibile si iti da pe mana cele mai folosite replici din filmele de groaza nu prea ai cum sa produci ceva notabil.

Ma vad nevoit din nou sa elogiez coloana sonora, care ar fi fost demna de un film mai bun. Recomand sa va uitati la acest film cu sonorul la maxim, pentru ca pe langa muzica trebuie sa auziti si micile zgomote subtile care va vor face sa va intrebati daca ce ati auzit este sau nu o fantoma. Incertitudinea asta asupra existentei elementului rau este dupa parerea mea lucrul care trebuie fructificat cel ami mult la un asemenea film. Este foarte interesant ca filmarile au avut loc chiar la hotelul Yankee Pedlar, din Torrington, Connecticut. Imi inchipui ca afacerile merg bine acum, cand probabil toti iubitorii de spernatural vor da o tura prin zona. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!