sâmbătă, 30 ianuarie 2016

The Dyatlov Pass Incident (2013)

Gen: Mister

Distributie: Holly Goss, Matt Stokoe, Luke Albright, Ryan Hawley, Gemma Atkinson

Regizor: Renny Harlin [a mai regizat: The Legend of Hercules(2014), 5 Days of War(2011), 12 Rounds(2009), Cleaner(2007), The Covenant(2006)]

Premii:
- Titra Film Award, Neuchatel International Fantasy Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 49/100

Cinci studenti merg la locul celebrului "incident din trecatoarea Dyatlov" pentru a face un documentar, dar lucrurile iau o turnura neplacuta atunci cand secretele legate de ce s-a intamplat acolo incep sa iasa la iveala.

Filmul ofera propria explicatie asupra unor evenimente reale, ramase fara explicatie pana acum. Din pacate face acest lucru in stilul "lost footage", lucru crae inseamna din start ca momentele bune vo fi extrem de putine si trebuie sa stai atent in permanenta ca sa nu scapi vreun cadru cu personajele negative, pantru ca acel cadru s-ar putea sa fie singurul din tot filmul. In ciuda povestii reale  care sta la baza filmului, punerea in scena este insotita de toate stereotipurile filmelor de gen.

Distributia este aleasa cum se intampla de obicei, adica tineri fara prea mare experienta, nedernjati de cliseele la care sunt expusi si incercand din rasputeri sa dovedeasca faptul ca sunt vrednici de o cariera la Hollywood. Recunosc ca in toata mediocritatea, au existat si cateva scene reusite si momente foarte credibile din partea acestora.

Avansarea actiunii catre punctul culminant se face greoi si cu cat dureaza mai mult marea dezvaluire cu atat asteptarile sunt mai mari. Din pacate, finalul lasa mult prea multe lucruri neexplicate si nu ofera nici un fel de inchidere. Nu stim cine, cum, de cand, de ce si in ce scop. Ce-i drept, aceasta ultima parte este si cea mai impresionanta din punct de vedere vizual, semn ca putinii bani avuti la dispozitie de producatori au fost cheltuiti cum trebuie. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!