sâmbătă, 1 decembrie 2018

Step Up Revolution (2012)

Gen: Romantic, Musical, Drama

Distributie: Kathryn McCormick, Ryan Guzman, Cleopatra Coleman, Misha Gabriel Hamilton, Michael 'Xeno' Langebeck

Regizor: Scott Speer [a mai regizat: I Still See You(2018), Midnight Sun(2018), Status Update(2018), The LXD: The Secrets of Ra(2011)]

Buget: 33.000.000 $
Incasari: 165.552.290 $

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 43/100

Emily ajunge in Miami aspirand sa ajunga o dansatoare profesionista. Se indragosteste de Sean, liderul unei trupe de dans, al carui cartier este amenintat de planurile de dezvoltare ale tatalui ei.

Iata ca o franciza care se bazeaza pe dans reuseste sa faca ce altele mult mai pretentioase nu reusesc si anume ca fiecare film al sau sa fie mai bun ca precedentul; nu cu mult, dar mai bun. Acest al patrulea film al seriei, este cu siguranta cel mai reusit si merita apreciat acest lucru, mai ales ca exista o schimbare totala de stil. Povestea este aceeasi ca in Step Up 3D, deci nu de aici vine originalitatea, dar filmul este actual (sau era in 2012) si tine pasul cu ce este la moda. Astfel ca s-a departat de breakdance si s-a apropiat de dansul contemporan, au disparut confruntarile intre trupe, dar au aparut flash-moburile cu mesaj social. Da, mi-au lipsit acrobatiile tipice breakdanceului si da, mi-au lipsit si confruntarile fata in fata, dar acestea au fost suplinite cu succes de coregrafii mult mai complexe si creative.

Distributia ne aduce in prim-plan o gasca noua de actori-dansatori, care au etalat un nivel mediocru de intarpretare, daca judecam dupa canoanele clasice, dar destul de ridicat, daca ne gandim ca probabil au fost alesi dupa cat de bine stiu sa danseze, nu cat de buni sunt la actorie. In plus, avem si in acest film surpriza sa vedem oamenii din filmele trecute, in ultima si cea mai importanta coregrafie, asa ca per total, la acest capitol nu am primit nici mai mult, nici mai putin decat ce ma asteptam.

Este un film idealist, cu o poveste banala si cu detalii care iti ridica semne de intrebare, cum ar fi de ce ar purta o domnisoara la un eveniment oficial, pe sub rochia eleganta, echipamentul de dans, dar cred ca intr-un asemenea film astfel de mici greseli trebuie trecute cu vederea mai usor. Cred ca in urmatorul film ar trebui si personajele sa fie dezvoltate mai profund decat pana acum, altfel nu vad cum ar putea pastra acest tren ascendent. Fanii seriei vor indragi cu siguranta acest film, iar cei care il vad direct pe acesta trebuie sa stie ca nu are legatura cu predecesoarele sale, asa ca se pot bucura de poveste oricum.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!