duminică, 2 decembrie 2018

The Battleship Island (2017)

Titlu original: Gun-ham-do

Gen: Actiune, Drama, Istoric

Distributie: Jeung-min Hwang, Ji-seob So, Joong-Ki Song, Jung-hyun Lee, Su-an Kim

Regizor: Seung-wan Ryoo [a mai regizat: Veteran(2015), Mad Sad Bad(2014), The Berlin File(2013), The Unjust(2010), Dachimawa Lee(2008)]

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Blue Dragon Award - Best Art Direction, Blue Dragon Awards, 2017
- Popularity Award - Popular Star (Su-an Kim), Blue Dragon Awards, 2017
- Best Supporting Actress (Su-an Kim), Buil Film Awards, 2017
- Best Art Direction, Buil Film Awards, 2017
- Technical Award, Korean Association of Film Critics Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 60/100

In timpul perioadei de colonizare japoneza, aproximativ 400 de coreeni, care erau fortati sa lucreze ca mineri pe insula Hasima, incearca o evadare dramatica.

Aceasta este o productie coreeana solida in cea mai mare parte, fara sa straluceasca, dar care se termina cu o scena de revolta absolut epica. Faptul ca este inspirat din fapte reale da si mai multa substanta filmului si face intreaga poveste mai impresionanta. Din punct de vedere tehnic filmul arata de asemenea bine. Este destul de sangeros, iar efectele vizuale sunt convingatoare. Cred ca este totusi putin cam lung, iar asta se datoreaza unui inceput mai lent, care nu imi dau seama daca era neaparat necesar. De asemenea, sunt cateva scene care emotioneaza. este important de stiut ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial existau oameni care sufereau si in afara Europei.

Nu pot sa am o parere pertinenta legate de dimensiunea numelor din distributie, pentru ca nu am vazut suficiente filme coreene, pot doar sa spun ca am recunoscut unele figuri, iar altele care nu imi erau familiare au avut de asemenea prestatii naturale si sigure, care ma fac sa cred ca este vorba de actori experimentanti si destul de relevanti in partea aceea de lume. Da, interpretarile au un accent asiatic, dar nu exagerat si sunt in general solide, expresive si credibile.

In prima sa parte, filmul are unele scene care se vor a fi amuzante, de care m-as fi putut lipsi, care sunt nepotrivite cu subiectul filmului si nici umorul nu a fost cine stie ce. Unele personaje par confuze in anumite momente si nu imi dau seama daca asta este o eroare, sau este un procedeu intentionat pentru a transpune incertitudinea acelei situatii. Dupa acest film, am ramas cu o noua drama de care am aflat si despre care nu stiam nimic pana acum, cu o cinematografie foarte reusite si cu o scena finala despre care vreau sa reamintesc ca a fost epica. Tot timpul recomand filmele bune din colturi de lume cat mai indepartate de Hollywood si nici acesta nu face exceptie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!