joi, 27 decembrie 2018

Sharknado 4: The 4th Awakens (2016)

Gen: Actiune, Aventura, Comedie

Distributie: Ian Ziering, Tara Reid, Masiela Lusha, Cody Linley, Ryan Newman

Regizor: Anthony C. Ferrante [a mai regizat: The Last Sharknado: It's About Time(2018), Sharknado 5: Global Swarming(2017), Forgotten Evil(2017), Sharknado 3: Oh Hell No!(2015), Shraknado 2: The Second One(2014)]

Buget: 3.000.000 $

Nota Gealapa: 4.15

Fin, familia lui si universul au avut cinci ani linistiti, fara tornade cu rechini, dar acum acestea reapar in moduri si locuri neasteptate.

Bineinteles ca este un film ridicol, dar este al naibii de distractiv si aceasta franciza ramane una din placerile mele vinovate, cand vine vorba de fime. Istoria seriei este cam asa: primul film chiar s-a luat in serios si a fost amuzant tocmai pentru asta, apoi in urmatarele doua filme a aparut autoironia si au fost si mai scandaloase, ceea ce le-a facut un pic mai bune. Din pacate acest al patrulea film este poate cel mai slab al seriei dar are o multime de lucruri misto. Chiar daca acum oamenii arunca cu rechini in stanga si in dreapta ca si cum ar fi din polistiren, chiar daca mai apar si balene, chiar daca oamenii au sabii laser care le ies din maini, acest film nu pare la fel de epic ca predecesoarele sale. Nici nu prea avea cum sa fie. Dialogurile sunt jenante, dar sunt aruncate in lupta un numar impresionant de referinte, dintre care unele chiar bune.

Distributia pastreaza aceiasi actori in rolurile cheie, cu prestatii la fel de proaste cum ne-au obisnuit. ce mi-a placut in schimb, au fost aparitiile in mici roluri ale unor vedete din lumea filmului, a comediei, a reality showurilor, a muzicii. Ma refer aici la nume ca Gary Busey, Duane 'Dog' Chapman, Gilbert Gottfried sau Paul Shaffer. Pana si celebra trupa Chipendales a avut un cameo. Toate aceste aparitii dau savoare filmului si il fac mai amuzant.

Nu cred ca cineva a sperat vreodata ca filmele Sharknado sa fie intelectuale sau pline de gravitate. Acestea nu si-au propus, cel putin de la al doilea film al seriei, decat sa socheze si sa distreze cat de mult pot. Efectele vizuale sunt si ele jenante, dar deja ma asteptam la asta, dialogurile asa cum spuneam, sunt ridicole, interpretarile de toata jena si cu toate astea aceste filme se bucura de mare succes si mai sunt inca doua sequeluri pe care abia astept sa le vad. Recomand acest film? Nu. Recomand in schimb sa vedeti toate filmele in ordine cronologica.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!