marți, 18 decembrie 2018

Shut In (2016)

Gen: Thriller, Drama

Distributie: Naomi Watts, Charlie Heaton, Jacob Tremblay, Oliver Platt, Clémentine Poidatz

Regizor: Farren Blackburn [a mai regizat: Hammer of the Gods(2013)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 6.891.009 $

Nota Gealapa: 5.30
Metascore: 25/100

Un thriller despre o fizioterapeuta de copii, vaduva, care duce o viata izolata undeva in New England. Prinsa in mijlocul unei furtuni infernale, trebuie sa gaseasca o cale de a salva un baietel, inainte ca acesta sa dispara pentru totdeauna.

Filmul asta a fost o dezamagire. Chiar daca a avut o intriga nu foarte originala, acest subiect ofera intotdeauna potential pentru un film prin de suspans si neprevazut. Intr-adevar, exista o rasturnare de situatie, dar singura ei calitate este de a fi neasteptata, neaducand decat intrebari logice ramase fara raspuns si mai multa dezamagire. Regizorul are cea mai mare parte de vina pentru felul bizar in care a fost pusa in scena povestea. Cel putin in prima parte, mi-a fost destul de greu sa inteleg ce se intampla. Ceva suspans a existat, dar doar sporadic.

Distributia a fost in regula pentru un film de mana a doua, dar prestatiile au fost mediocre. Naomi Watts, iesita de ceva vreme din prim-plan, parca s-a straduit prea mult sa arate ca inca poate si ca de obicei, atunci cand te straduiesti prea tare se alege praful. Oliver Platt, folosit de umplutura, doar pentru a mai pune un nume cunoscut pe afis, s-a comportat ca atare si a oferit o interpretare blazata si plictisita. Am observat de asemenea, ca Jacob tremblay este unul din copiii actori la moda in perioada asta, dar dupa Room sa fii aruncat in asa ceva...

Personajele iti sunt aruncate purs si simplu in fata fara prea multe explicatii si trebuie sa incerci de unul singur sa descoperi ce rost au. Rasturnarea de situatie de care aminteam aduce cauzeaza niste momente ciudate. Finalul, desi pe jumatate asteptat, nu este deloc satisfacator. Cred ca se intampla prea multe lucruri in acest film si inca odata se adevereste ca mai putin si mai simplu, uneori inseamna mai bine.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!