miercuri, 26 decembrie 2018

Dread (2009)

Gen: Horror

Distributie: Jackson Rathbone, Hanne Steen, Laura Donnelly, Jonathan Redwin, Shaun Evans

Regizor: Anthony DiBlasi [a mai regizat: Extremity(2018), Her Last Will(2016), Most Likely to Die(2015), The Wrong Boyfriend(2015), Last Shift(2014)]

Nota Gealapa: 6.20

Trei studenti merg sa documenteze lucrul de care oamenii se tem cel mai mult, dar unul dintre ei se dovedeste a fi un psihopat sadic, care foloseste aceasta informatie pentru a-si tortura subiectii.

Este un film despre un proiect studentesc care degenereaza, dar intreg filmul arata in unele momente ca un proiect studentesc. Poate pentru ca a fost prima experienta regizorala a lui Anthony DiBlasi, dar felul in care este filmat si montat acest film nu prea mi-a placut. Este excesiv de intunecat, iar acest procedeu functioneaza doar in cateva scene, in restul timpului fiind doar enervant. Povestea nu este una care sa te dea pe spate si avanseaza greu. Din fericire, ultima treime a filmului este destul de buna, sungeroasa, ciudata si greu de suportat, intr-un sens bun.

Distributia este demna si ea de un proiect studentesc, adica niste anonimi dornici de afirmare, cu mai mult sau mai putin talent; in cazul de fata, cu mai putin. Nici unul dintre protagonisti nu a reusit sa ma convinga, iar abilitatile lor limitate oricum, au fost ingradite si mai mult de un scenariu de duzina. Hanne Steen a fost singura cat de cat credibila, dar a beneficiat de un personaj prea putin important, ca prestatia ei sa conteze in vreun fel.

Pot intelege mesajul filmului, despre infruntarea propriilor temeri, dar cred ca se adreseaza exclusiv celor care au astfel de sceheleti prin dulap si astfel s-a nisat si s-a indepartat de publicul larg, fan al genului. Pana la urma, pentru un debut nu este un film chiar rau si sunt curios daca in tip filmele lui DiBlasi au progresat. Pe acesta nu il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!