sâmbătă, 29 decembrie 2018

Sharknado 5: Global Swarming (2017)

Gen: SF, Comedie, Horror

Distributie: Ian Ziering, Tara Reid, Cassandra Scerbo, Billy Barratt, Yanet Garcia

Regizor: Anthony C. Ferrante [a mai regizat: The Last Sharknado: It's About Time(2018), Forgotten Evil(2017), Sharknado 4: The 4th Awakens(2016), Sharknado 3: Oh Hell No!(2015), Sharknado 2: The Second One(2014)]

Buget: 3.000.000 $

Nota Gealapa: 4.70

Cu cea mai mare parte din America aflata in ruina, restul lumii se pregateste pentru o tornada cu rechini globala, iar Fin si familia lui trebuie sa calatoreasca in toata lumea pentru a o impiedica.

Chiar cand credeam ca aceasta franciza nu ma mai poate surprinde cu nimic, a virat spre mistic, astfel ca in acest film avem artefacte care creeaza la comanda tornade cu rechini si portaluri prin care te poti teleporta in diverse locuri de pe glob. A fost pierdut si ultimul fir care mai lega acest film de relaitate. Este la fel de prost ca predecesorul sau, dar si la fel de distractiv si ramane in continuare placerea mea vinovata. Efecte ieftine si ilare, o poveste alambicata, fantasmagorica si greu de urmarit si un numar record de tornade cu rechini. Acestea sunt coordonatele acestui film.

Distributia pastreaza un nucleu important din Sharknado 4, dar multi actori importanti nu mai apar, fiind omorati in lipsa, iar unii au aparitii sumare, doar ca sa moara, astfel ca al saselea film al seriei, care a aparut deja, va oferi ceva noutati la acest capitol. Este in continuare la moda sa apari in Sharknado, asa ca avem in continuare multe aparitii surpriza, Clay Aiken, Dolph Lundgren sau Samantha Fox sunt doar cateva nume de pe o lista destuld de lunga. Cat despre prestatiile protagonistilor, acestea sunt in aceeasi noata cu care ne-au obisnuit. Pe scurt, sunt atat de proaste, ca aproape sunt bune si cred ca stilul lor de interpretareese intentionat.

Cand te pregatesti sa vezi un Sharknado, trebuie sa stii deja pana acum ca te pregatesti sa vezi ceva absolut ridicol, dar asta il face sa fie Sharknado. Dialoguri si glume absurde, efecte slabe si actorie voit jenanta, acestea sunt ingredientele oricarui film al seriei. Intre timp, ma pregatesc pentru ceea ce se anunta a fi ultimul film al seriei, care ataca poate singurul lucru ramas neabordat: calatoria in timp. Ca si data trecuta, nu recomand acest film, dar recomand intreaga serie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!