sâmbătă, 29 decembrie 2018

Cam (2018)

Gen: Thriller, Mister, Horror

Distributie: Madeline Brewer, Patch Darragh, Melora Walters, Devin Druid, Imani Hakim

Regizor: Daniel Goldhaber [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Best Actress - Head Trip Competition (Madeline Brewer), Brooklyn Horror Film Festival, 2018
- Best Production Design - Head Trip Competition, Brooklyn Horror Film Festival, 2018
- Audience Choice Award, Brooklyn Horror Film Festival, 2018
- Best Screenplay, Fantasia Film festival, 2018
- New Flesh Award for Best First Feature, Fantasia Film Festival, 2018

Nota Gealapa: 6
Metascore: 71/100

Alice, o tanara ambitioasa care face videochat, se trezeste intr-o dimineata si descopera ca a fost inlocuita in propriul show de o replica exacta a ei.

Dupa ce am vazut cateva film produse de Netflix, nu am descoperit nici o capodopera, sau vreunul cu potential de a deveni un clasic, dar am identificat si cateva calitati. Cel mai important mi se pare faptul ca majoritatea filmelor lor sunt foarte actuale, cu subiecte moderne, din viata de zi cu zi. Cam abordeaza tema videochatului, o industrie deja si ne arata ca lumea asta nu inseamna doar bani si orgasme si ca cei care se ocupa cu asa ceva au o presiune de a ramane pe placul celor care ii privesc, dar si prejudecatile pe care trebuie sa le infrunte. Da, uste un semi-horror care nu are neaparat legatura cu relitatea, dar printre randuri se pot citi cateva mesaje.

In afara de Madeline Brewer, pe care am mai vazut-o pe ici pe colo si care nici ea nu este vreun nume important in bransa, nu am mai recunoscut nici un actor si nici nu am vazut vreo interpretare memorabila. De fapt, este paradoxal cum in filme atat de actuale avem in continuare parte de interpretari pline de clisee vechi. Totusi, numarul acestora a fost unul in limite normale, asa ca nu m-au deranjat prea tare. Nici prestatia lui Madeline Brewer nu a iesit din acest tipar de mediocritate, asa ca aceasta trebuie sa isi caute in continuare filmul care sa o afirme, pentru ca nu va fi acesta.

Poate mesajele dintre randuri de care aminteam mai devreme au facut criticii sa acorde note asa mari acestui film, dar nu cred ca e cazul sa ii dam mai mult credit decat merita. Este pana la urma doar un filmulet aproape horror, acre abuzeaza de nuditate pentru a acoperi dialoguri lipsite de substanta si care ofera un final trist si dezamagitor. Raman destule intrebari fara raspuns si inca odata Netflix ne arata ca la capitolul film mai are de lucrat. Cred totusi ca este suficient de distractiv incat sa merite o vizionare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!