marți, 25 decembrie 2018

Tomorrowland (2015)

Gen: Aventura, SF, Actiune

Distributie: George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie, Raffey Cassidy, Tim McGraw

Regizor: Brad Bird [a mai regizat: Incredibles 2(2018), Mission: Impossible - Ghos Protocol(2011), Ratatouille(2007), The Incredibles(2004), The Iron Giant(1999)]

Buget: 190.000.000 $
Incasari: 209.154.322 $

Premii:
- Most Disappointing Film, Oklahoma Film Critics Circle Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 60/100

Uniti de un destin comun, un tanar plin de curiozitate stiintifica si un fost copil-geniu ajuns acum inevntator, incep o misiune de a afla secretele unui loc de undeva din timp si spatiu, care exista in memoria lor colectiva.

Tomorrowland a devenit repede "yesterday movie" si dupa ce l-am vazut am inteles si de ce. Cu o intriga pe acre am mai intalnit-o, dar care ofera mereu potential nelimitat si cu un buget urias la indemana, acest film trebuia sa fie un clasic, sau inceputul unei francize importante, dar isi risipeste toate atuurile cu o usurinta deranjanta. Efectele vizuale arata bine si nu aici este problema. Felul in acre este montat filmul face povestea greu de urmarit in prima faza si in loc sa fie abordat ca un SF respectabil, pe masura ce am avansat in poveste am avut impresia din ce in ce mai pregnanta ca urmaresc un film pentru copii.

Distributia este una de prima mana si nu anunta in nici un fel mediocritatea filmului. Am vazut un George Clooney mai animat decat de obicei, dar ceva nu a functionat in interpretarea lui. Nici lui hugh Laurie nu i s-a potrivit personajul deloc. Au mai spalat imaginea la acest capitol copiii actori, cu interpretari bune, dar bune pentru un film de familie, nu pentru un SF cu nuante apocaliptice. Desi ingredientele pentru succes erau acolo, scenariul slab si o lipsa de chimie intre protagonisti au facut ca lucrurile sa nu functioneze cum trebuie nici la acest capitol.

Brad Bird ma obisnuise cu filme foarte bune, dar de data asta cred ca este poate principalul respnsabil de semi-esecul acestui film. Mesajele transmise de film, sunt aceleasi lectii de morala pe care le auzim peste tot si nu sunt transmise in vreun mod revolutionar. Nu este primul film care critica cinismul societatii in acre traim, dar nu face asta intr-un mod prin care sa se faca auzit. Finalul pare si el cam fortat, doar de dragul de a lasa loc de o continuare. Personal, sper ca aceasta sa apara candva, pentru ca in continuare cred ca aceasta poveste are mai mult potential si poate fi redresata.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!