duminică, 16 decembrie 2018

Truth (2015)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Cate Blanchett, Robert Redford, Dennis Quaid, Topher Grace, Elisabeth Moss

Regizor: James Vanderbilt [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 9.600.000 $
Incasari: 2.541.854 $

Premii:
- Desert Palm Achievement Award (Cate Blanchett), Palm Springs International Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 66/100

O drama din studiourile de stiri, care documenteaza emisiunea 60 minutes de la CBS, din 2004, care punea la indoiala serviciul militar al presedintelui de atunci, George W. Bush si furtuna de critici care a urmat si care i-a costat pe pprezentatorul Dan Rather si pe producatoarea Mary Mapes carierele lor.

Astfel de filme sunt parca mai interesante daca in centrul atentiei se afla o investigatie jurnalistica de succes. Aici nu numai ca demersul jurnalistic prezentat a fost unul esuat, dar filmul nu s-a concentrat pe investigatie in sine, ci pe evenimentele care au urmat, iar asta nu mai este a fel de palpitant. Avem parte totusi de un oarecare suspans si de momente in care specatatorii sunt pusi in dificultate si este greu de ales o tabara. Truth este un film decent, dar nu exceleaza cu nimic si va fi usor de uitat.

Distributia este foarte atragatoare si m-a facut sa cred ca voi vedea un film deosebit. Toti acesti actori experimentati aduc un plus filmului, dar nu il pot face cu adevarat memorabil. Prestatiile lor sunt in general corecte, dar fara stralucire, deoarece majoritatea personajelor nu sunt foarte ofertante. Singurul lor mai solicitant este cel al lui Cate Blanchett si interpretarea ei este un pic mai buna decat ce ne ofera colegii ei dar prea putin pentru a sustine un intreg film.

Ce m-a deranjat cel ami tare a fost senzatia ca filmul nu este impartial si pe alocuri mi s-a parut ca a incercat sa gaseasca scuze pentru a justifica o treaba jurnalistica, care chiar si in aceste conditii a parut a fi facuta de mantuiala. Totusi, este un film care ne prezinta un context interesant si ridica unele intrebari importante si din acest motiv nu pot sa zic ca imi pare rau ca l-am vazut, dar nici nu il pot recomanda in mod deosebit.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!