sâmbătă, 15 decembrie 2018

The Witch (2015)

Titlu original: The VVitch:A New-England Folktale

Gen: Horror

Distributie: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Harvey Scrimshaw, Ellie Grainger

Regizor: Robert Eggers [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 3.500.000 $
Incasari: 40.423.945 $

Filmul a obtinut 41 de premii, printre care:
- Whalen Winner - Horror Jury Prize, Austin Fantastic Fest, 2015
- Best First Film, Austin Film Critics Association, 2016
- Best Film, BloodGuts UK Horror Awards, 2016
- Best Actress (Anya Taylor-Joy), BloodGuts UK Horror Awards, 2016
- Best New Filmmaker, Boston Society of Film Critics Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 83/100

In 1630, o familie este pe punctul de a fi destramata de vrajitorie, magie neagra si posedare.

Acest film horror propune o abordare mai atipica. Se apropie mai degraba de un fim apartinand genului mister, pentru ca nu exista scene care sa iti ofere sperieturi clasice. Exista in schim o stare permanenta de suspans exagerat, acre iti mentine parul ridicat pe spate pe intreaga sa durata. Cel mai mult am remarcat coloana sonora, care in unele momente este singura responsabila de starile tansmise. pot intelege de ce acest film a fost atat de mult pe placul criticilor. Si eu l-am gasit agreabil, dar este totusi un film cu buget redus, caruia cred ca i-a lipsit un personaj negativ mai palpabil. Ce il face mai interesant, este ca mare parte din dialog este transcris din marturiile unor martori din procesele de vrajitorie din acele vremuri. Chiar daca nu te face sa sari din pat de frica, acest film reuseste sa iti arate cat de vulnerabila este mintea umana atunci cand un individ este pus in fata unor lucruri pe acre nu le poate controla.

Distributia nu este una foarte atragatoare la prima vedere, dar prestatiile protagonistilor au fost decente si suficient de credibile. Dintre toti, cel mai mult am remarcat-o pe Anya Taylor-Joy, un nume care nu imi spune mare lucru, dar care a reusit sa straluceasca in acest film si m-a facut curios sa o mai vad si in alte film. Tot la capitolul distributie trebuie sa scot in evidenta si cel ami infricosator tap pe care l-am vazut vreodata.

Acest film a fost credibil, nu atat ins ensul in care m-a convins de existenta vrajitoriei, dar m-a convins de modul cum aceasta, reala sau nu, ar fi putut afecta oamenii in secolul XVII. Povestea este spusa exclusiv din punctul de vedere al personajelor, fara vreo parere din exterior si asta contribuie de asemenea la veridicitatea intregului film. Chiar daca nu este capodopera pe care o descriu criticii, pentru un film horror este destul de reusit si cred ca merita o vizionare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!