sâmbătă, 29 decembrie 2018

The Dark (2018)

Gen: Drama, Fantastic, Horror

Distributie: Nadia Alexander, Toby Nichols, Karl Markovics, Sarah Murphy-Dyson, Dan Beirne

Regizor: Justin P. Lange [aflat la primul lungmetraj]

Premii: 
- Best Screenplay, Fantaspoa International Fantastic Film Festival, 2018

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 52/100

O copila zombie se imprieteneste cu un baiat orb in padurea pe care aceasta o bantuie si in care vaneaza. Ambii au fost victimele unor abuzuri inimaginabile si gasesc comfort in celalalt. Exista posibilitatea unei lumini la capatul tunelului pentru cei doi, dar aceasta va veni cu mari sacrificii.

M-am uitat la acest film pentru ca aveam chef de un horror, dar am avut surpriza sa dau peste cu totul altceva. Ce a inceput ca un horror clasic, a sfarsit prin a fi o drama apasatoare. Este un film simplu, fara un buget mare pe mana, asa ca nu impresioneaza prin efecte vizuale, desi putinele scene grafice care exista sunt facute bine. sunt destule lucruri care sfideaza logica in prima parte a filmului, chiar si dupa standardele unui horror, dar daca nu te pierzi in ele, ajungi sa descoperi in a doua jumatate un film decent, apartinand unui alt gen in intregime, cu si mai multe lucruri care nu au sens, dar cumva induiosator.

Distributia nu are nici un nume mai de Doamne-ajuta, deci este una tipica pentru un film de categoria B. Rolul principal il are Nadia Alexander, care a avut o interpretare decenta si chiar agreabila, dar in afara de ea, toti ceilalti au cam fost la pamant. Co-protagonistul Toby Nichols a oferit o prestatie foarte antipatica, iar restul actorilor au avut prea putin timp de ecran pentru a aduce un plus la acest capitol si atat cat au avut de interpretat nu m-a dat pe spate.

Mi se pare un film inteligent si chiar daca actiunile in sine nu sunt credibil, metafora care ne sugereaza ca un abuz poate transforma un copil intr-un monstru mi s-a parut foarte credibila. Pot sa spun ca surpriza pe acre care am avut-o cand am descoperit ca nu urmaresc un horror superficial clasic a fost una placuta si chiar daca filmul nu este vreo capodopera, este original si interesant, asa ca il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!