sâmbătă, 1 decembrie 2018

Suburbicon (2017)

Gen: Crima, Drama

Distributie: Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac, Steve Monroe, Karimah Westbrook

Regizor: George Clooney [a mai regizat: The Monuments Men(2014), The Ides of March(2011), Leatherheads(2008), Good Night, and Good Luck.(2005), Confessions of a Dangerous Mind(2002)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 5.775.178 $

Premii:
- Location Professional of the Year - Independent Feature Film, California on Location Awards, 2017
- Fondazione Mimmo Rotella Award, Venice Film Festival, 2017
- Franca Sozzani Award, Venice Film Festival, 2017
- Best Performance in a Feature Film - Supporting Young Actor (Tony Espinosa), Young Artist Awards, 2018

Nota Gealapa: 5.90
Metascore: 42/100

Intr-o comunitate suburbana din anii '50 care se autodistruge, o intrare prin efractie are consecinte sinistre asupra unei familii aparent normale.

Asteptam ceva mai mult de la acest film, dar cand Matt Dmaon e in distributie nu se stie niciodata daca urmeaza sa vezi un film normal sau un experiment ciudat. Intriga este interesanta si nu se deconspira din prima, dar ulterior, nu este dezvoltata asa cum ar trebui. Cred ca singurele lucruri pe care le-a reusit acest film, din cate si-a propus, au fost transmiterea unui vibe ciudat si faptul ca a mai nimerit niste glume, cu un umor negru destul de bun. In rest, dialogurile nu mi-au placut, am vazut o poveste secundara care nu are nici o legatura cu nimic, iar finalul este previzibil cu vreo 20 de minute inainte sa se intample. Cred ca este cel mai slab film care a iesit din mainile de regizor ale lui George Clooney.

Matt Damon si Julianne Moore sunt si nu prea sunt protagonistii filmului. Cei doi au interpretari decente, intr-un stil de epoca hiperbolizat, dar nu am simtit ca ei au tras filmul in carca. Mai degraba, as spune ca cei doi copii actori, Noah Jupe si Tony Espinosa, au dus greul acestui film. Din pacate talentul celor doi nu a fost suficient pentru a salva Suburbicon. Prestatiile tuturor au fost in general bune, in stilul impus de film si nu aici a fost problema acestuia

Principala problema este ca  se straduieste sa fie un mix destul de pretentios intre o comedie neagra, un film de crima si o drama sociala. Daca s-ar fi limitat la una sau doua caracteristici din cele de mai sus, sunt convins ca ar fi fost mult mai convingator. Filmul reuseste insa sa dea viata cliseelor specifice acelor vremuri. Pana la urma nu pot sa spun ca m-am plictisit urmarindu-l, are un stil propriu si o intriga cat de cat originala, asa ca poate nu este o idee neaparat rea sa il vedeti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!