luni, 24 decembrie 2018

Wheelman (2017)

Gen: Actiune, Mister, Crima

Distributie: Frank Grillo, Caitlin Carmichael, Garret Dillahunt, Shea Whigham, Wendy Moniz-Grillo

Regizor: Jeremy Rush [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 66/100

Un sofer dintr-o banda de spargatori de banci isi da seama ca este tradat si asa incepe o cursa in incercarea de a afla cine l-a tras pe sfoara.

E bine ca Netflix s-a apucat sa faca filme; cu cat mai multi producatori cu atat mai bine. Daca la seriale pare ga au gasit reteta succesului, in materie de lungmetraje insa, deocamdata aceasta marca garanteaza doar ca filmul nu este un esec total. Wheelman se incadreaza perfect in acest profil. 90% din acest film ne uitam doar la personajul principal conducand o masina si vorbin la telefon. Este cam putin pentru un film de actiune. Totusi, sa creezi suspans si tnesiune doar in acest mod este o realizare. Mi-ar fi placut ca filmul sa ofere ami mult si sa nu fie doar o varianta mai ieftina de Tarnsporter.

Frank Grillo, protagonistul filmului si singurul cu timp relevant de ecran, nu este un nume din prima linie a Hollywoodului, dar este un actor experimentat, credibil in astfel de roluri si prestatia lui a fost destul de buna. El este si cel mai cunoscut actor din acest film. nu avem nici un nume important in rolurile secundare care sa faca afisul mai interesant cum se mai practica, iar asta este un lucru onest si bun. Nu m-ar fi incalzit cu nimic daca cine stie ce actor renumit ar fi avut numai trei replici mari si late.

Wheelman mi-a adus aminte de foarte multe filme. Nu ofer nimic nou, dar este un mix interesant de elemente din alte filme cunoscute. Transporter, The Driver sau Locke, din fiecare am regasit unele elemente. Intr-un film in care actiunea se desfasoara aproape exclusiv in masina, sunetul este foarte important si cred ca la acest capitol regizorul impreuna cu echipa de sunetisti au facut o treaba buna. Nu se pune accentul neaparat pe scartaitul rotilor sau alte elemente tipice din filmele cu masini, in schimb sunetul de background este adaptat pentru cum s-ar auzi din interiorul unei maisni si au facut asta destul de realist, ceea ce inseamna un plus de credibilitate pentru film. Nu este un film complicat, dar este destul de interesant si cred ca merita o vizionare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!