vineri, 28 decembrie 2018

The Lego Movie (2014)

Gen: Animatie, Comedie, Actiune

Distributie: Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Craig Berry

Regizor: Phil Lord [a mai regizat: 22 Jump Street(2014), 21 Jump Street(2012), Cloudy with a Chance of Meatballs(2009)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 468.760.692 $

Filmul a obtinut 73 de premii, printre care:
- Best Animated Feature Film, BAFTA Awards, 2015
- Best Feature Film, BAFTA Awards, 2014
- Best Movie for Grownups Who Refuse to Grow Up, AARP Movies for Grownups Awards, 2015
- Saturn Award - Best Animated Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror FILMS, SUA 2015
- EDA Award - Best Animated Feature Film, Alliance of Women Film Journalists, 2015

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 83/100

Un constructor LEGO obisnuit, care pare sa corespuna unei profetii care spune ca este "special", este recrutat pentru a se alatura luptei impotriva unui tiran care vrea sa lipseasca uiversul LEGO cu superglue pentru totdeauna.

Asa cum spune si unul din premiile pe care le-a castigat, acest film este pentru adultii care refuza sa se maturizeze. Da, este si un film pentru copii, dar sunt o gramada de glume, apropouri si referinte si pentru adulti. Cred ca de aceea este asa apreciat si a fost indragit de toata lumea. Animatia arata bine si ea, scenariul este bun si niste piese de LEGO m-au facut sa rad de cateva ori. Am evitat acest film o vreme, pentru ca ma asteptam sa fie destul de prost, dar acum sunt curios sa vad cat mai repede cele doua sequeluri.

Distributia este un fell de "all stars", cu nume foarte importante care dubleaza vocile. pe langa cei amintiti de mine mai sus, care au roluri mai importante, mai aisgura dublaj in acest film dave Franco, Jonah Hill, Charlie Day sau morgan Freeman. Normal ca la o animatie nu putem aprecia interpretarea, dar prezenta atator nume importante, unele carora le-am recunoscut vocea, altele pe care nu le-am sesizat pana nu am citit distributia, reprezinta inca o garantie ca acesta nu este un proiect oarecare.

O sa ma arunc si o sa spun ca este unul din cele mai reusite desene animate din ultimii ani si era si cazul sa apara o franciza noua pe aceasta nisa, care sa fie de acest nivel. Este genul acela de film pe care il poti vedea cu copilul tau, iar la final sa constatati ca v-a placut amandurora. Pe langa glumele dedicate lor, la adulti este posibil sa apara si  oarecare nostalgie, daca in copilarie au avut ocazia sa manuiasca astfel de jocuri. In concluzie este un film bun, poate cea mai buna animatie din ultimii ani si il recomand cu incredere.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!