marți, 11 decembrie 2018

Spectre (2015)

Gen: Actiune, Aventura, Thriller

Distributie: Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci

Regizor: Sam Mendes [a mai regizat: Skyfall(2012), Away We Go(2009), Revolutionary Road(2008), Jarhead(2005), Road to Perdition(2002)]

Buget: 80.000.000 $
Incasari: 181.001.478 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song, Academy Awards, SUA 2016
- Best Original Song - Motion Picture, Golden Globes, SUA 2016
- Capri Exploit Award, Capri, Hollywood, 2015
- Best Thriller, Empire Awards, UK 2016
- Best British Film, Empire Awards, UK 2016

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 60/100

Un mesaj criptat din trecutul lui 007 il pune in fata unei organizatii teroriste numite Spectre, ocazie cu care afla despre implicarea acesteia in misinuile sale trecute.

Spectre nu va fi in nici un caz unul din filmele de referinta ale francizei James Bond. Este undeva la mijloc din punct de vedere al calitatii. Cu un buget mic dupa standardele acestei francize, acest film parca nu are stralucirea cu care ne-a obinuit seria Bond, nu are efectele speciale si vizuale impresionante si nu are nici cea mai clara si palpitanta poveste. Este un film corect, care nu m-a plictisit, desi a durat aproape doua ore si jumatate, dar cam atat. M-am obisnuit insa ca aceasta franciza sa aiba suisuri si coborasuri de-a lungul timpului, asa ca acest mic pas in spate nu spune nimic despr eurmatorul film.

Poate este momentul ca si Daniel Craig sa se retraga din acest rol, pentru ca mi-a parut cumva obosit si suficient in acest film. Chiar daca sunt destule nume importante in distributie, interpretarile pe care le-am vazut in acest film nu prea m-au impresionat si nu m-au surprins cu nimic, ba chiar unele dintre ele au fost destuld e pline de clisee. Inca odata mi s-a parut ca o fata Bond este absolut inutile, iar
Léa Seydoux nu a avut ocazia sa arate cat de talentata este si nu stiu daca acest film a ajutat-o in cariera asa cum probabil a sperat.

Pana la urma nu trebuie sa judecam prea tare acest film. James Bond este un nume care si-a facut loc in inima multor generatii si este genul ala de franciza de care ai nevoie din cand in cand. E ceva cu filmele astea cu spioni invincibili si explozii multe care le face usor de indragit. Sper totusi ca urmatorul film al seriei, sper ca va fi mai bun decat acesta, iar despre o recomandare, chiar nu este cazul de aceasta data, pentru ca fie sunteti fani ai seriei, fie nu si asta este probabil criteriul dupa care veti alege sau nu sa vedeti Spectre.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!