miercuri, 12 decembrie 2018

The Zookeeper's Wife (2017)

Gen: Drama, Istoric, Biografic

Distributie: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl, Timothy Radford, Efrat Dor

Regizor: Niki Caro [a mai regizat: McFarland, USA(2015), A Heavenly Vintage(2009), North Country(2005), Whale Rider(2002), Dark Stories: Tales from Beyond the Grave(2001)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 26.127.965 $

Premii: 
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film, 2017
- Best Narrative Feature - Audiemce Choice Award, Seattle Jewish Film Festival, 2017

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 57/100

Filmul ne prezinta povestea custozilor gradinii zoologice din Varsovia, Antonina si Jan Zabinski, care au ajutat la salvarea de sute de oameni si animale in timpul invaziei germane.

Atatea filme s-au facut cu povesti eroice din timpul celui de-al doilea razboi mondial si iata ca inca mai apar unele pe care nu le stim. Si povestea prezentata in acest film este una emotionanta. Filmul este bine facut, scenariul ofera dialoguri solide, iar povestea se dezvolta foarte bine si chiar daca filmul dureaza doua ore, nu am simtit sa fie scene de umplutura. Filmul ofera foarte putin la capitolul efecte vizuale si cascadorii, dar costumele si decorurile arata excelent. Foarte multe lucruri nu sunt de spus; este doar un film foarte bun, care daca nu va umezeste macar ochii, inseamna ca aveti o problema. 

Distributia este si ea solida si chiar daca nu am vazut interpretari demne de Oscar, pot spune ca toti actorii au avut prestatii solide si credibile, in frunte cu Jessica Chastain, protagonista acestui film, care nu este neaparat printre actritele mele preferate, dar de aceasta data chiar pot spune ca mi-a placut. Din rolurile secundare, cel mai solid mi s-a parut Daniel Brühl, care a fost un nazist destul de credibil, poate putin prea uman.

La prima vedere, am fost destul de negativism, gandindu-ma ca urmeaza sa vad inca un film despre holocaust...ce se mai poate spune despre acest subiect? Din fericire, am vazut o poveste spusa cu gratie, empatie si convingere, despre oameni obisnuiti care in vremuri extrem de complicate s-au comportat ca niste eroi. Poate nu este atat de memorabil ca altele, dar consider ca este un film foarte bun, care nu stiu cum de nu a obtinut mai multe premii si pe care vi-l recomand.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!