sâmbătă, 22 decembrie 2018

The Innocents (2016)

Titlu original: Les Innocentes

Gen: Drama, Istoric

Distributie: Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne, Joanna Kulig

Regizor: Anne Fontaine [a mai regizat: Reinventing Marvin(2017), Gemma Bovery(2014), Adore(2013), My Worst Nightmare(2011), Coco Before Chanel(2009)]

Buget: 6.000.000 €
Incasari: 1.065.665 $

Premii:
- Andreas Award, Norwegian International Film Festival, 2016
- Best Narrative Feature - Audience Award, Provincetown International Film Festival, 2016
- Best Film - FIPRESCI Prize, Valladolid International Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 78/100

In 1945, Mathilde este un doctor de la Crucea Rosie franceza si ii ajuta pe supravietuitorii francezi din lagarele germane. In timp ce lucreaza in Polonie, o calugarita ii cere ajutorul, pentru ca in manastirea ei, mai multe dintre ele au ramas gravide.

Daca vreti sa va deprimati iremediabil, e posibil ca acest film sa fie solutia perfecta. in afara de atmosfera sumbra, trebuie sa recunosc ca este un film bun, sensibil, care prezinta o parte din problemele cu care se confruntau anumiti oameni imediat dupa terminarea razboiului. De la abuzurile rusilor, ura etnica, credinta fanatica si respingerea noului, toate sunt abordate la un moment dat aici, intr-o maniera destul de credibila. Inteleg gravitatea subiectului, dar parca o maniera usor mai optimista de abordare nu ar fi stricat. Desi e filmat color, atmosfera e atat d eintunecata, incat ai impresia ca vezi un film alb-negru.

In afara de Lou de Laâge si de Vincent Macaigne, nu am ami recunoscut pe nimeni din distributia francezo-poloneza, dar interpretarile tuturor au fost in general bune, fara prea multe cusururi, dar si fara prea multa stralucire. Despre partea poloneza a distributiei trebuie sa va spun ca a avut acelasi stil de interpretare pe care il regaseam in filmele romanesti despre comunism din anii '90, adica exagerat de trist.

Cred ca pana la urma, in ciuda unei intrigi absolut originale si interesante, modul in care lupta dintre vechi si nou, dintre modern si traditional, este prezentata aici, face ca The Innocent sa fie in genere un film pentru femei. Filmul provoaca intr-o oarecare masura o lupta interioara si la spectatori, pentru ca toti avem anumite principii inclinate mai spre modern, sau spre traditional. Nu este un film de colectie, dar macar odata cred ca este ok de vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!