marți, 25 decembrie 2018

The Program (2015)

Gen: Biografic, Drama, Sport

Distributie: Ben Foster, Chris O'Dowd, Guillaume Canet, Jesse Plemons, Lee Pace

Regizor: Stephen Frears [a mai regizat: Victoria & Abdul(2017), Florence Foster Jenkins(2016), Philomena(2013), Muhammad Ali's Greatest Fight(2013), Lay the Favorite(2012)]

Incasari: 3.335.613 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 53/100

Un jurnalist sportiv irlandez este convins ca performantele lui Lance Armstrong din timpul victoriilor din Turul Frantei se datoreaza substantelor interzise pe care acesta le consuma. Cu aceasta convingere, el incepe o vanatoare de dovezi ca sa il demaste pe ciclist.

Filmul abordeaza un subiect plin de potential, datorita personajului in jurul caruia s-e construieste. Din pacate, cred ca mare parte din acest potential a fost irosit si spun asta pentru ca filmul pare facut cumva pe repede inainte si am impresia ca s-a sarit peste etape importante si momente relevante. Este greu sa sumarizezi o cariera, o industrie si o ancheta, toate inztinzandu-se pe mai bine de zece ani, dar cu un film putin mai lung si cu o editare putin diferita, cred ca s-ar fi putut face lucrurile mai bine. Nu mi-a placut nici demonizarea lui Lance Armstrong. Da, a facut toate acele lucruri, a trisat, dar nu cred ca era fratele geaman al lui Lucifer, asa cum este prezentat aici.

In astfel de filme conteaza uneori mai mult asemanarea fizica cu cel pe care il interpretezi, decat experienta si potentialul artistic, asa ca ajung in roluri principale actori care nu sunt neaparat cei mai buni. de aceasta data, a fost randul lui Ben Fister, un nume totusi respectat in industrie, care a facut o treaba decenta si a avut o prestatie destul de credibila, care reprezinta de altfel si unul din punctele forte ale filmului. Din pacate, nu mai este nici un actor de nivelul sau in restul distributiei si acest lucru se simte in unele scene care scartaie.

Avand in vedere amploarea scandalului prezentat aici, m-am mirat ca acest film nu a fost marketat mai intens, dar dupa ce l-am vazut cred ca nici studiourile nu au avut prea multa incredere in produsul final. Mi-a placut ca au reusit sa ne transmita complexitatea operatiunii si este impresionant chiar si cum au reusit sa o ascunda atatia ani. Cred ca a fost gresita abordarea. In loc sa se concentreze pe personajul principal, filmul ofera prea multa atentie si timp unor povesti secundare. Nu recomand acest film. in schimb, astept cu interes pe cineva sa abordeze subiectul cu mai mult profesionalism.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!