sâmbătă, 22 decembrie 2018

Normal (2007)

Gen: Drama

Distributie: Carrie-Anne Moss, Kevin Zegers, Callum Keith Rennie, Andrew Airlie, Tygh Runyan

Regizor: Carl Bessai [a mai regizat: Kreuzberg(2018), The Lears(2017), Rehearsal(2015), Ungodly Acts(2015), Mr. Miracle(2014)]

Buget: 2.500.000 $

Premii:
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role (Callum Keith Rennie), Genie Awards, 2009
- Best Direction in a Feature Length Drama, Leo Awards, 2008
- Best Lead Performance by a Female in a Feature Length Drama (Camille Sullivan), Leo Awards, 2008
- Best Lead Performance by a Male in a Feature Length Drama (Tygh Runyan), Leo Awards, 2008
- Best Western Canadian Feature Film, Vancouver International Film Festival, 2007
- Feature Film, Writers Guild of Canada, 2008

Nota Gealapa: 6.55

Un accident mortal de masina aduce impreuna un grup de oameni care nu aveau nici o legatura unul cu celalalt pana atunci, fiecare nevoite sa treaca peste traumele emotionale.

Acum 15 ani ani, un astfel de mod de a monta un film m-ar fi dat pe spate, dar acum e ceva banal, ca intreaga intriga de altfel. Scenariul si povestea nu sunt in totalitate rele, au destule parti bune, dar ritmul este unul monoton si chiar si atunci cand se intampla ceva deosebit, parca nu se intampla nimic. Nu exista nici o rasturnare de situatie, moment esential pentru orice film, asa ca povestea avanseaza monoton catre un final linistit si usor ambiguu.

Distributia este una tipica pentru un film de mana a doua, adica exista cateva figuri familiare, dar nici un nume cu adevarat important, iar interpretarile se incadreaza si ele in nota generala a filmului. Exista ce-i drept si cateva scene in care prestatiile unora dintre protagonisti sunt la un nivel mai ridicat, dar aceste momente reprezinta doar niste exceptii. Nu as vrea sa vad cum au aratat celelalte filme de la festivalurile unde acesta a primit premii pentru intepretare.

Poate sunt eu mai incet la minte, dar nu am priceput care este rostul acestui film. in afara de cateva scene mai interesante, dintre acre unele nud destul de naturale, parca nu s-a legat deloc filmul. Este un film despre regret, speranta, aventuri, durere si alte lucruri, dar parca sunt prea multe si nici una dintre aceste teme nu este abordata cum trebuie, adica mai pe larg si mai profund. Intriga poate fi explicata in doua propozitii, povestea nu este deloc noua, exista cateva povest secundare care nu duc nicaieri si camera se misca excesiv la unele scene. Daca cineva crede ca a inteles acest film pe deplin, sa mi-l explice si mie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!