luni, 10 decembrie 2018

The Pirates of Somalia (2017)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Al Pacino, Evan Peters, Melanie Griffith, Barkhad Abdi, Philip Ettinger

Regizor: Bryan Buckley [a mai regizat: The Bronze(2015)]

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 54/100

In 2008, jurnalistul incepator Jay Bahadur, improvizeaza un plan care sa il duca in mijlocul piratilor din Somalia. In cele din urma, el reuseste sa ofere primele relatari de la fata locului despre cine sunt acesti oameni, cum traiesc si ce ii motiveaza sa faca ceea ce fac.

Cu putin mai multi bani la dispozitie, acest film ar fi fost mult mai bun. spun asta, pentru ca scene care ar fi putut fi impresionante, din lipsa de fonduri au fost animate si nici macar nu s-a folosit o animatie de calitate. Trecand peste acest aspect, filmul ne prezinta o poveste reala foarte interesanta. Asistam la inconstienta unui tanar cu aspiratii de jurnalist care a adus in cele din urma accesul vestic intr-o zona pana nu demult intterzisa. Exista suspans si tensiune, o bruma de umor care face povestea mai credibila, dialogurile sunt decente si astfel, filmul nu plictiseste.

Pentru distributie s-a folosit un tertip in voga si anume folosirea unui nume urias intr-un rol marunt, doar pentru a-l putea pune pe afis si a atrage publicul. De aceasta data a fost randul lui Al Pacino, al carui nume apare pe toate afisele, are maxim zece replici, iar rolul sau este insignifiant. Protagonistul este Evan Peters, un nume care nu imi spune mare lucru, cu o interpretare care a crescut in calitate pe masura ce povestea a avansat. L-am revazut de asemenea si pe Barkhad Abdi, un actor foarte bun, pe care cred ca doar fizicul il impiedica sa fie distribuit si in alte roluri decat acela de somalez bun sau rau.

Filmul incearca sa ofere un punct de vederesi din tabara cealalta si sa prezinte si varianta Somaliei in anumite chestiuni. Macar s-au tras cadre si in aceasta tara si s-au folosit actori autohtoni un lucru pe acre multe filme a caror actiune se desfasoara in aceasta regiune nu il fac. Acest film mi-a dat ocazia sa aflu destule lucruri despre cultura somaleza pe care nu mi le-as fi imaginat. Oricum, mult mai mult decat am invatat din minisubmarinul lui Captain Philips. Ca sa sumarizez, as spune ca este o poveste despre curaj, speranta si adevar, care merita vazuta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!