duminică, 16 decembrie 2018

The Predator (2018)

Gen: Actiune, SF

Distributie: Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn

Regizor: Shane Black [a mai regizat: The Nice Guys(2016), Edge(2015), Iron Man 3(2013), Kiss Kiss Bang Bang(2005)]

Buget: 88.000.000 $
Incasari: 160.542.134 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 5.70
Metascore: 48/100

Un baietel declanseaza accidental intoarcerea pe pamant a celor mai letali vanatori si numai o echipa ciudata de fosti soldati pot impiedica sfarsitul lumii.

Ori am crescut eu, ori au facut ei ceva gresit, dar Predatorul parca nu ma mai da pe spate ca pe vremuri. Era unul din monstrii de pe tv care reusea sa insufle teama doar cand il vedeai. Acum, desi prezentat intr-o varianta gigant, parca nu mai este chiar asa de rau, mai ales cand este invins practic de un copil semi-autist. Povestea cam scartaie si nu prea are sens, dar in oarecare masura e tolerabil, pentru ca orice pretext e bun ca sa mai avem un Predator. Efectele sunt decente si umorul este pe alocuri chiar reusit. Totusi, nu pot scutura senzatia ca ceva lipseste si ca filmul asta este prea banal pentru numele pe care il poarta.

Unde esti du Arnold Doamne, as putea spune vazand distributia din acest film, care nu este deloc rea din punct de vedere al numelor, dar pare mai potrivita pentru o comedie decat pentru un film de acest gen. Daca si Keegan-Michael Kay a ajuns sa joace in Predator ma intreb ce urmeaza... Danny De Vito o sa fie noul RoboCop? Interpretarile nu sunt chiar atat de rele, iar scenariul ofera destule scene amuzante, potrivite pentru numele din distributie, doar ca parca acestui film i s-ar fi potrivit o altfel de distributie si o altfel de abordare.

Am avut senzatia ca Predatorul a fost un subiect secundar in propriul film, prim-planul fiin luat de intrigi mai omenesti. Doar vreo 20% din film acesta a fost centrul atentiei. In rest, am avut parte de o intriga total nerealista, chiar si pentru un asemenea film, o actiune commica mediocra si cred ca am vazut un pas spre distrugerea unei francize istorice. Singurul lucru bun a fost ca nu m-am plictisit. Sper ca urmatorul film al seriei, daca va mai exista, sa spele rusinea acestuia.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!