duminică, 23 decembrie 2018

Versus: The Life and Films of Ken Loach (2016)

Gen: Documentar

Distributie: Ken Loach, Jim Allen, Lesley Ashton, David Bradley, Melvyn Bragg

Regizor: Louise Osmond [a mai regizat: Dark Horse(2015), Richard III: The King in the Car Park(2013), Six Million Dollar Conman(2012), What the Green Movement Got Wrong(2010), The Beckoning Silence(2007)]

Nota Gealapa: 5.55

Un documentar despre viata si epoca lui Ken Loach, politicile sale din televiziunea si cinematografia britanica si haosul pe care l-a provocat printre politicieni vreme de 50 de ani.

Tocmai am vazut un documentar despr eun om de care nua uzisem niciodata, iar asta inseamna ca am invatat un lucru nou si pot sa pariez ca pentru cei mai multi dintre voi, persoana asta este la fel de necunoscuta cum era si pentru mine. Nu este cel mai palpitant documentar si nici nu iti revolutioneaza lumea, dar are partile lui interesante si nu pot sa zic ca am fost plictisit. Este incredibil cum un om aclamat in intrega lume si a carui valoare este recunoscuta pe plan mondial, poate fi atat de hulit in propria tara, doar pentru ca deranjeaza din punct de vedere politic.

Protagonistul filmului este chiar Ken Loach, secondat de cativa dintre cei cu care a lucrat de-a lungul timpului. Mi-ar fi placut inssa si mai multe opinii din tabara opozanta. A fost una singura, dar acest lucru nu este suficient pentru ca filmul sa para in intregime echilibrat si obiectiv. Am avut senzatia la un moment dat ca au fost intervievati membrii fan clubului sau. Este evident ca cele mai interesante marturii sunt chiare cele personale si omul pare destul de sincer cand isi povesteste cariera, bucuriile si regretele.

Se pot trage invataminte si din acest film. poate fi considerat un film despre pastrarea propriilor principii, iar exemplul lui Kevin Loach, care din punct de vedere fizic nu este deloc impresionant, dar daca vorbim despre spirit, daca tot ce am vazut este adevarat, poate fi considerat un titan. Este un film linistit, acre nu este pentru toata lumea si ii va plictisi pe multi, dar daca sunteti fani ai documentarelor si va place sa stiti cat mai mult despre orice, cu siguranta veti gasi aici informatii noi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!