duminică, 2 decembrie 2018

Steve Jobs (2015)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg

Regizor: Danny Boyle [a mai regizat: T2 Trainspotting(2017), Trance(2013), Frankenstein(2011), 127 Hours(2010), Slumdog Millionaire(2008)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 35.579.007 $

Filmul a obtinut 28 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture (Kate Winslet), Golden Globes, USA 2016
- Best Screenplay - Motion Picture, Golden Globes, USA 2016
- Best Supporting Actress (Kate Winslet), BAFTA Awards, 2016
- Best Actor (Michael Fassbender), Austin Film Critics Association, 2015
- Best Adapted Screenplay, Awards Circuit Community Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 82/100

Steve Jobs ne duce in spatele scenei revolutiei digitale, pentru a ii face un portret omului care s-a aflat in epicentrul acesteia. Povestea se desfasoara in jurul a trei lansari memorabile de produs, ultima in 1998 cand a aparut iMac.

In 2013 a mai aparut un film cu nume asemanator si cu acelasi subiect. Din fericire, acesta este mult mai bun. Chiar si asa insa, nu pot sa ma declar complet satisfacut. in primul rand, mi-ar fi placut ca filmul sa cuprinda si lansarea iPhone, care a avut peripetiile si problemele ei. In al doilea rand, pe cat de interesanta este, ideea de a ni-l prezenta pe protagonist doar in momentul unor lansari de produs, nu are cum sa acopere detalii importante din viata si evolutia lui, detalii de care eu unul as fi fost foarte interesat. Mi-a placut in schimb ca nu l-au divinizat pe Steve Jobs si l-au prezentat ca un om simplu (dar genial), cu defectele si problemele lui.

Distributia este foarte buna in acest film si am vazut doar interpretari solide. Michael fassebender a fost foarte credibil, Kate Winslet a avut o interpretare iesita din comun si pana si Seth Rogen s-a mobilizat si ne-a aratat ca este in stare sa dea viata si unor personaje serioase si dramatice. Toate interactiunile dintre ei mi s-au parut foarte realiste, iar asta inseamna ca toti cei implicati si-au facut temele si au avut o chimie excelenta. MIchael fassbender a fost atat de credibil, incat desi nu seamana deloc fizic cu personajul sau si nici nu suna cu el, pana la final am avut impresia ca il vad in fata ochilor pe Steve Jobs.

Daca abordati acest film cu gandul ca veti vedea un documentar, nu puteti fi mai departe de adevar. Este un film cat se poate de artistic si este cea mia umana reprezentarea a lui Steve Jobs pe care eu unul am vazut-o. Ma indoiesc ca in realitate oricine voia sa vorbeasca cu jobs inainte de o lansare de produs ar fi ajuns atat de usor la el, dar inteleg acest sacrificiu din punct de vedere artistic, dar in afara de asta nu sunt prea multe minusuri pe care sa i le imputez acestui film si il reocmand cu incredere.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!