joi, 29 noiembrie 2018

The Diary of a Teenage Girl (2015)

Gen: Drama

Distributie: Bel Powley, Alexander Skarsgård, Kristen Wiig, Abby Wait, Miranda Bailey

Regizor: Marielle Heller [a mai regizat: Can You Ever Forgive Me?(2018)]

Buget: 2.000.000 $
Incasari: 1.477.002 $

Filmul a obtinut 16 premii, printre care:
- Best Woman Director, Alliance of Women Film Journalists, 2016
- Best Feature Film, Berlin International Film Festival, 2015
- Best New Filmmaker, Boston Society of Film Critics Awards, 2015
- Best International Feature Film, Edinburgh International Film Festival, 2015
- Best Film- Main Program - Belgrade Victor, FEST International Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 87/100

In anii '70, o tanara artista din din San Francisco are o aventura cu iubitul mamei ei.

Mi se pare ca acest film prezinta pedofilia cu o prea mare lejeritate. Nu sunt genul de om care se ofenseaza prea usor, dar mi se pare destul de ciudat vibeul emis de acest film. E drept ca actiunea se desfasoara intr-o perioada mai libertina, dar arca e putin cam mult. Este destul de bine scris si reuseste sa socheze, chiar daca nu este foarte grafic. Tensiunea exista, dar suspansul nu este foarte mare, pentru ca filmul nu are o miza reala, asa ca nici nu conta prea mult cum se termina. 

Distributia este interesanta. Alexander Skarsgård da  viata unui personaj destul de atipic pentru el si destul de solicitant pe care il duce la capat cu brio. Protagonista filmului este Bel Powley, un nume care nu aparuse pe radarul meu pana acum, dar care a aratat calitati interesante cu aceasta interpretare solida si credibila si m-a facut curios sa o vad si in alte filme. Kristen Wiig are si ea un rol secundar dus la capat cu brio si cam acestea sunt singurele nume relevante. Per total, filmul nu sta rau la capitolul interpretare, dar nu pot spune ca straluceste.

Nu inteleg de ce criticii au fost asa darnici in aprecieri cu acest film, pentru ca nu mi se pare chiar atat de bun. Cu siguranta nu este pentru cei pudici sau care au prejudecati. Daca aveti parerea ca toate filmele de la Hollywood sunt la fel, ei bine, acesta nu este. Chiar daca subiectul este unul destul de intunecat, este transpus cumva intr-o aura pozitiva, fara pic de cinism. Adolescenta, care este in rolul principal nu cade in cliseul de a oferi inteleptciune peste varsta ei, ceea ce face bine intregului film. Sunt si niste parti animate, de care m-as fi putut lipsi, chiar daca le inteleg scopul. Este destul de greu de separat "ilegalul" de poveste, dar tonul pozitiv al filmului va va face sa uitat dupa cateva minute de cat de gresit este ceea ce vedeti.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!