sâmbătă, 3 noiembrie 2018

Mean Creek (2004)

Gen: Drama, Crima

Distributie: Rory Culkin, Ryan Kelley, Scott Mechlowicz, Trevor Morgan, Josh Peck

Regizor: Jacob Estes [a mai regizat: The Details(2011)]

Buget: 500.000 $
Incasari: 603.951$

Premii:
- John Cassavetes Award, Film Independent Spirit Awards, 2005
- Special Distinction Award, Film Independent Spirit Awards, 2005
- Humanitas Prize - Sundance Film Category, Humanitas Prize, 2004
- Best Directorial Debut, Stockholm Film Festival, 2004

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 74/100

Dupa ce un copil este agresat, fratele acestuia si prietenii lui il atrag pe agresor intr-o padure ca sa se razbune.

Un film independent bine facut. Chiar daca poti intui punctul de suspans maxim inca din primele minute, drumul pana acolo ramane foarte interesant. Finalul m-a dezamagit putin, dar pana la urma este un film care vrea sa ramana realist. Probabil ca daca era un film de Hollywood ar fi fost mai multe "artificii" acolo. Este un film serios, care trateaza probleme serioase si reuseste sa o faca fara sa devina plictisitor. Greu totusi ca acest film sa fie cu adevarat de succes in mare parte a lumii, pur si simplu pentru ca aceste subiecte abordate sunt specifice continentului nord-american.

Totusi, filmul a beneficiat si de o conjunctura favorabila, care l-a facut sa aibe succes. Cand spun asta, ma refer la faptul ca a avut norocul sa aduca in distributie niste actori foarte tineri, dar cu destul talent, nnu foarte experimentati la acel moment, care au lucrat bine impreuna si au scos tot ce era de scos de la scenariu. Ma referi aici desigur la Rory Culkin, Ryan Kelley, Josh Peck si Scott Mechlowicz. Chiar daca nici unul din ei nu a explodat cu adevarat, cu acelasi buget, astazi nu si l-ar permite pe nici unul dintre ei.

Este un film american, care are un vibe european. Genul ala de film, dupa finalul caruia exista cateva momente de tacere solemna. Filmul este aproape tragic, iar tragedia consta in faptul ca povestea te duce in punctul in care mai lipseste extrem de putin ca totul sa fie bine pentru toata lumea, iar apoi lucrurile iau o turnura haotica. Chiar daca nu prea mi-a crescut pulsul, mi s-a parut destul de agreabil acest film si il recomand.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!