sâmbătă, 10 noiembrie 2018

Pan (2015)

Gen: Fantastic, Aventura, Familie

Distributie: Levi Miller, Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Rooney Mara, Adeel Akhtar

Regizor: Joe Wright [a mai regizat: Darkes Hour(2017), Anna Karenina(2012), Hanna(2011), The Soloist(2009), Atonement(2007)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 151.543.635 $

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 36/100

Peter, un orfan de 12 ani, este transportat in lumea magica a Tarii de Nicaieri, unde descopera atat distractie, cat si pericol, iar incele din urma, isi descopera destinul: sa devina eroul care va fi cunoscut sub numele de Peter Pan.

Nu stiu daca era cerere pe piata de un origin story pentru Peter Pan, dar acest film exact asta este. Ideea nu este in intregime rea dar ceva si nu stiu exact ce anume, a mers extrem de prost. In nici un oment actiunea nu mi s-a parut palpitanta cu adevarat si desi realizez complexitatea efectelor vizuale, nici unul nu mi s-a parut cu adevarat epic. Am decoperit o mana de scene reusite si pe ici pe colo cate o gluma buna, dar parca acest film nu a avut deloc din sclipirea pe care si-a dorit-o. Sper sa nu fie inceputul unei francize in aceasta formula, desi finalul lasa loc si de asa ceva, dar un eventual sequel in aceiasi termeni nu are cum sa fie prea bun.

Distributia nu a fost nicidecum problema filmului. Chiar daca in rolurile principale avem cativa actori tineri sau de rang doi impinsi in fata pentru afirmare, acest lucru este practicat in multe alte productii, asa ca nu m-a dernjat. In rolurile secundare insa, dam peste nume ca Hugh Jackman, Rooney Mara sau Amanda Seyfried si chiar daca interpretarile lor nu au fost neaparat rele, cumva nici macar ei nu au reusit sa mai ridice nivelul filmului. In plus, Garrett Hedlund, care a dat viata unui personaj cheie a a avut o prestatie absolut dezamagitoare.

Probabil ca Pan mi-ar fi parut mult mai agreabil daca l-as fi vazut in 3D. Imi inchipui ca publicul foarte tanar, si cand spun asta ma refer la cei fara buletin, a indragit acest film si chiar daca mie nu mi s-a parut nimic special, cred ca criticii au fost mult prea duri. Este doar un film de duzina mediocru, nu dezastrul descris de acestia. Cui recomand acest film? Cuiva care vrea sa vada impreuna cu un copil un film curat si decent, sau celor care au un fetis ciudat cu Peter Pan.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!