luni, 12 noiembrie 2018

Venom (2018)

Gen: Actiune, SF

Distributie: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze, Reid Scott

Regizor: Ruben Fleischer [a mai regizat: Spaced Out(2017), The List(2013), Gangster Squad(2013), 30 Minutes or Less(2011), Zombieland(2009)]

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 201.383.603 $

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 35/100

Dupa ce primeste puterile unui simbiot, Eddie Brock va trebui sa se bazeze pe alter egoul sau "Venom" ca sa-si salveze viata.

Bugetul acestui film, desi unul important, nu se ridica la nivelul fondurilor de care au beneficiat alte productii asemanatoare, astfel ca producatorii au fost nevoiti sa sacrficie unele aspecte si sa se concentreze pe altele. Primul lucru care a avut de suferit a fost expozitiunea. Inceputul este mult prea superficial si pe repede inainte pentru a fi satisfacator. Banii au fost alocati cu precadere efectelor vizuale, banuiesc eu, iar la acest capitol eu unul nu am gasit nimic de reprosat. Scenariul este bunicel si asigura dialoguri decente, tensiune si destul umor. e drept ca modul in care se foloseste acest umor, face ca Venom  sa para uneori varianta pe negru, sau ruda de la tara, de fapt de pe alta planeta, a lui Deadpool. Nu m-a mai convins de asemenea, "vocea interioara" a simbiotului, dar la un moment dat pe percursul filmului acest detaliu nu a mai fost deranjant. In rest, am primit actiune din plin, tensiune, suspans, umor, un erou nou destul de interesant si cred ca acest film merita destule aprecieri.

Din punct de vedere al distributie, Venom  nu debordeaza de nume uriase, dar are un protagonist solid, in persoana lui Tom Hardy, care are o interpretare destul de buna, in pielea unui personaje in afara zonei lui de confort as spune, pentru ca el ne obisnuise cu altfel de roluri. Desi nu la fel de cunoscuti ca partenerul lor de platou si actorii din rolurile secundare au tinut pasul cu acesta. De altfel, in astfel de filme, daca nu este de-a dreptul groaznic, nu prea ai cums a o dai in bara, pentru ca spectatorii nu sunt chiar asa atenti la calitatea interpretarii.

Nu inteleg de ce a primit acest film atata hate si atatea recenzii negative. Are un scenariu clasic pentru acest gen de filme, are un protagonist cu o interpretare buna, lanseaza un personaj foarte interesant si are cateva scene epice ticsite cu efecte vizuale de cea mai buna calitate. Eu nu am avut vreo asteptare cand am mers sa il vad, dar dupa o scurta perioada de acomodare pot sa spun ca chiar mi-a placut. astfel, in concluzie, pot sa va spun ca daca sunteti fani ai genului sunt sigur ca o sa va placa si chiar daca nu sunteti, sunt sanse mari sa il gasiti macar agreabil. Prin urmare, il recomand cu incredere.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!