marți, 13 noiembrie 2018

Moana (2016)

Gen: Animatie, Familie, Fantastic

Distributie: Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison, Jemaine Clement

Regizor: Ron Clements [a mai regizat: The Princess and the Frog(2009), Treasure Planet(2002), Hercules(1997), Aladdin(1992), The Little Mermaid(1989)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 643.331.111 $

Filmul a obtinut 20 de premii, printre care:
- Best Animated Female (Auli'i Cravalho), Alliance of Women Film Journalists, 2017
- Outstanding Achievement in Animated Effects in an Animated Production, Annie Awards, 2017
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2017
- Best Female Lead Vocal Performance in a Feature Film (Auli'i Cravalho), Behind the Voice Actors Awards, 2017
- Best Vocal Ensemble in a Feature Film, Behind the Voice Actors Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 81/100

In Polinezia antica, dupa ce un blestem al semizeului Maui ajunge pe insula Moanei, ea asculta chemarea oceanului si pleaca in cautarea acestuia pentru a pune lucrurile in ordine.

Acesta este unul din cele mai bune desene animate pe care le-am vazut in ultimul timp. Este un film curat, dedicat in principal copiilor totusi, chiar daca mesajele pe care le transmite sunt valabile indiferent de varsta. Animatia arata bine, iar povestea este coerenta si interesanta. Personal, m-as fi lipsit de episoadele muzicale, dar nu sunt chiar rele. M-a facut sa si zambesc de cateva ori si asta cred ca inseamna ca pe copii ii face sa rada in hohote. Este potrivit pentru seara de film cu cei mici, sa numai bun d epus pe tableta de la tetiera, daca vreti sa va las ein pace la un drum lung. Cred totusi, fara sa fiu misogin, ca filmul s-a bucurat de mai mult succes la publicul tanar feminin; nu de alta dar nu am vazut nici un baietel pe strazi, cu o vasla in mana, care sa strige ca el vrea sa fie Moana.

Cel mai important nume care dubleaza voci aici este Dwayne Johnson, pe care nu l-am recunoscut deloc, ceea ce inseamna ca a facut o treaba foarte buna. Ceilalti actori sunt necunoscuti in afara cercului lor de prieteni, dar au fost o surpriza placut, in frunte cu Auli'i Cravalho, o copila foarte talentata care a dat voce personajului principal. Si modul in care au fost dublate personajele a contribuit la aura asta de puritate a filmului. E drept, ca acest film nu a avut foarte multe personaje, iar cele care au existat nu au fost neaparat complexe.

Mi se pare ca in ultimii ani, Disney este mai interesat sa creezein filmele sale lumi impresionante din punct de vedere vizual, decat povesti complexe si captivante. Intr-o oarecare masura acest lucru este adevarat si in Moana, pentru ca as ainteresanta cum e, povestea este una simpla. Acest film nu sparge vreo bariera, iar asta nu este neaparat un lucru rau, pentru ca uneori pentru a face un film bun, este suficient sa faci bine lucrurile pe acre le stapanesti. Desi este un film foarte bun, mi-a lasat senzatia ca ar fi putut fi chiar mai bun de atat. Nici nu pot sa il recomand altcuiva decat vreunei viitoare nepoate pe care o sa o am.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!